V1DIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Commissie Stad

VIDIUS studentenunie denkt altijd mee over hoe de studentenstad Utrecht nog mooier kan worden. Zo denken we mee over het terugdringen van het kamertekort waardoor het voor studenten moeilijk is een kamer te vinden. Studenten die een kamer hebben, betalen nog vaak de hoofdprijs voor een paar vierkante meter. Ook daar werken we aan. Daarnaast kan het vervoer van en naar de Uithof stukken beter en maken we ons hard voor een fatsoenlijke supermarkt in de Uithof.

Het behartigen van de belangen van de Utrechtse student kan het bestuur niet alleen. Als commissielid bij VIDIUS studentenunie krijg je de kans om mee te strijden voor de belangen van alle 65.000 studenten in Utrecht. Commissie Stad houdt zich bezig met het wonen en leven in Utrecht, denk aan studentenhuisvesting, OV en fietsbeleid. Ben jij een betrokken studenten die zich hard willen maken voor de belangen van de Utrechtse student? Wij geven je de kans!

Wat doet de Commissie Stad?
De commissies van VIDIUS opereren onafhankelijk van het bestuur maar er zijn wel een aantal dingen die vast staan. Commissie Stad organiseert in het voorjaar de Week van de Utrechtse Huisbaas (WUHb), waarbij studenten hun huisbaas kunnen nomineren en zo een klusbudget voor hun huis kunnen winnen. Daarnaast helpt de commissie bij concrete actuele vraagstukken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het uitpluizen van relevante wetswijzigingen, het schrijven van opiniestukken en persberichten of lobbyen. Je mag ook mee naar interessante afspraken met onze partners zoals bijvoorbeeld de SSH en de gemeente.

Daarnaast zijn de commissies vrij om hun eigen pad te kiezen. Je zal niet bij de hand worden genomen maar het wordt juist van je verwacht dat je zelf met ideeën en onderwerpen zult komen waar je samen met je commissie mee aan de slag gaat. We willen de ruimte bieden voor creativiteit en zo goede ideeën een kans geven. Wil je bijvoorbeeld altijd al iets doen met duurzaamheid en studentenhuisvesting of heb je een goed idee om de stad Utrecht nog mooier te maken? Dan is de Commissie Stad de ideale plek om dit te realiseren.

Wat wordt er van je verwacht?
De commissie vergadert gemiddeld één keer in de 2 weken. Daarnaast zal er tijd opgaan aan het uitwerken van de plannen/ideeën die worden besproken in de vergadering. Het commissiewerk kost ongeveer 3 tot 4 uur per week.

Ben jij een Utrechtse student met een mening en wil je jezelf ontwikkelen op meerdere vlakken buiten je studie? Sluit je dan aan bij de Commissie Stad! Stuur hiervoor een e-mail naar lennart@vidius.nl.