V1DIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

VIDIUS Fonds

Studeren is meer dan alleen maar in de collegebanken zitten. Er worden door studentenorganisaties dan ook veel activiteiten georganiseerd. Het VIDIUS Fonds is er om de educatieve en/of culturele activiteiten te ondersteunen die georganiseerd worden voor en door Utrechtse studenten.


Onze lidverenigingen kunnen aanspraak maken op het VIDIUS Fonds voor educatieve en/of culturele activiteiten. Denk hierbij aan symposia, lezingen, een debat- en discussiedag, congressen en inhoudelijke activiteiten tijdens studiereizen. In ruil voor de subsidie, vragen wij of VIDIUS gepromoot kan worden tijdens de activiteit.

Nog geen lid van VIDIUS, maar wel graag subsidie ontvangen? Klik dan hier voor het lidmaatschapsformulier of neem contact met ons op. Voor verdere vragen kun je mailen naar ons bestuurslid Derek!


Een subsidie-aanvraag doen, je huidige aanvragen bekijken en wijzigingen doorgeven.

Wil je een VIDIUS Fonds subsidieaanvraag doen? Ga dan naar ons lidverenigings-portaal, log in en ga naar het onderdeel  “subsidies”. Doe daar een nieuwe aanvraag of bekijk de aanvragen die openstaan, een afrekening nodig hebben of afgerond zijn! Voor verdere vragen kun je mailen naar ons bestuurslid Derek!


Subsidies in 2017

Heb je een activiteit met VIDIUS Fonds subsidie afgerond? Hier vind je het afrekenformulier 2017.

In 2017 is de VIDIUS Fonds subsidiemal vernieuwd. Per activiteit kan er maximaal €250 aan subsidie toegekend worden. VIDIUS Fonds aanvragen in 2017 worden beoordeeld op:

1. De kwaliteit van de aanvraag (degelijke begroting, goede verantwoording gebruik subsidie)

2. De kwaliteit van de activiteit. Hierbij wordt gekeken naar het verdiepende karakter, de aansluiting met actueel debat, verbetering van de arbeidspositie van studenten, etc.

De beoordelingsmal voor het VIDIUS Fonds voor 2017 is hier te vinden.

Data voor subsidieverdeling 2017:

15 februari 2017

15 april 2017

15 juni 2017

15 oktober 2017

15 december 2017


Jaarverslag VIDIUS Fonds 2016-2017

Het collegejaar 2016-2017 was een fantastisch jaar om voor het VIDIUS Fonds aan de slag te gaan! Lees de ontwikkelingen rondom het Fonds, het totaalbedrag van toegekende subsidies in ons jaarverslag 16-17! Kijk hier ook wie de prijswinnaars voor Beste AanvraagBeste Activiteit en Beste Promotie zijn!

VIDIUS Fonds Jaarverslag 16-17