VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

VIDIUS ZOEKT: BESTUUR 10

Wil je de uitdaging aangaan en je een jaar lang inzetten voor de belangen van Utrechtse studenten? Om tafel met de gemeente, onderwijsinstellingen en huisvesters om de stem van de student te vertegenwoordigen? Een superleerzaam jaar beleven terwijl je je inzet voor een prachtige stad? Dan zoeken wij jou!

Wat wij doen
VIDIUS studentenunie is dé belangenbehartiger voor meer dan 65.000 Utrechtse studenten en meer dan 100 studentenorganisaties. Dit doen we door te lobbyen bij onder andere de gemeente, UU, HU, HKU, SSH en openbaar vervoersbedrijven. Ook werken we samen met heel veel studentenorganisaties in Utrecht. Daarnaast organiseert VIDIUS bijeenkomsten voor de medezeggenschap en de studieverenigingen op de universiteit. Zo zitten we overleggen tussen de studentassessors en faculteitsraden voor en hebben we onze eigen Studievereningenraad (SVR). Ook zitten we in werkgroepen waarin we actief meedenken over de toekomst van de Binnenstad en het Utrecht Science Park. Daarnaast leveren we input bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over het landelijke beleid en proberen we op allerlei mogelijke manieren het leven voor studenten in Utrecht te verbeteren. Dit zijn slechts een paar van de toffe dingen waar je je als bestuurder over mag buigen.

Wat jij eruit haalt
Tijdens een bestuursjaar bij VIDIUS bouw je in een korte tijd een enorm netwerk op in Utrecht. Je omringt je met mensen die zich gemotiveerd inzetten om voor studenten een zo plezierig mogelijke studententijd te organiseren. Je leert veel over lobbyen, samenwerken, communicatie en hoe de stad werkt. Wat anderen nog niet weten over wat in Utrecht gaat gebeuren de komende jaren, weet jij al wel. En dan ben je ook nog eens bestuur in een lustrumjaar! Bovendien krijg je een bestuursbeurs voor je werkzaamheden.

Wat je moet weten
Om meer informatie te krijgen over een bestuursjaar bij VIDIUS, organiseren we twee informatieavonden en een -middag. Tijdens deze momenten kun je al je vragen kwijt en krijg je een inkijkje in de verschillende portefeuilles en onze eigen ervaringen. Stuur vooral een mailtje naar daan@vidius.nl als je voor die tijd al eens wilt langskomen of met één van de bestuursleden wilt afspreken voor meer informatie. Of kijk in het VIDIUS Zoekprofiel 2020-2021. Onthoud alvast onderstaande data.

Belangrijke data:
– Woensdag 26 februari: informatieavond (start: 19.00 uur)
– Donderdag 12 maart: informatiemiddag (start: 12.00 uur)
– Dinsdag 17 maart: infoavond (start: 17.00 uur)
– Zaterdag 4 april: deadline sollicitatie (mailen naar solliciteren@vidius.nl)

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief