VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Brechje Muntz – Penningmeester

Hoi allemaal!

Ook ik zal jullie via deze blog meer over mezelf vertellen. Ik ben Brechje Muntz en dit jaar de penningmeester van VIDIUS studentenunie. Ik ben 24 jaar oud en studeer Liberal Arts & Sciences aan de UU met de hoofdrichting Onderwijskunde en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Mijn interesses gaan uit naar onderwijsvernieuwing en -verbetering. Ik zou dan ook willen dat het onderwijs aansluit op de behoeftes van studenten/scholieren, zodat ze hun eigen interesses kunnen volgen en hier vorm aan kunnen geven. Hier zou ik in de toekomst dan ook graag iets mee willen doen.

Doordat VIDIUS zich breed inzet voor de Utrechtse studenten en inhoudelijke portefeuilles heeft heb ik gekozen voor een bestuursjaar bij VIDIUS. Zoals je wellicht al kon raden, wilde ik graag de portefeuille ‘onderwijskwaliteit en -toegankelijkheid.’ Ook de portefeuille ‘zorg’ vind ik belangrijk en interessant om samen met Loes te vervullen omdat studenten op dit moment de bevolkingsgroep vormen met de grootste kans op een burn-out, wat ik erg kwalijk vind. Dit jaar zullen wij ons inzetten voor zowel de psychische als fysieke zorg van de Utrechtse studenten. We hebben contact met verschillende zorgverleners en zijn bijvoorbeeld naar de bijeenkomst van de gemeente geweest over “Utrecht gezond: de volgende stap”. Het geeft me voldoening om te zien dat de gemeente naar onze inbreng vraagt en deze waardeert. Als penningmeester van VIDIUS beheer ik daarnaast het geld en heb ik overzicht over wat er binnen elke portefeuille gebeurt. Daarnaast heb ik ook de portefeuille ‘duurzaamheid.’ Dit vind ik ook een belangrijke portefeuille en ik wil me dan ook graag inzetten om de Utrechtse studentenstad duurzamer te maken. Samen met Tijn heb ik ook de portefeuille ‘de Landelijke Studentenvakbond’ en samen met Rob ‘naamsbekendheid en ledenbinding.’ Het was dan ook ons idee om deze bestuursblogs in het leven te roepen zodat het zichtbaarder is wat het bestuur van VIDIUS doet.

Heb je vragen over een van mijn portefeuilles of zou je graag in contact willen komen? Je mag me natuurlijk altijd bellen of mailen naar brechje@vidius.nl!

Met vriendelijke groet,

Brechje Muntz

Penningmeester VIDIUS studentenunie 2018-2019

O.d.z. “Zorg voor de student, zorg voor de toekomst’

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief