VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Commissie Student en Leefomgeving

VIDIUS studentenunie denkt altijd mee over hoe de studentenstad Utrecht nog mooier kan worden. Zo denken we mee over het terugdringen van het kamertekort. Studenten die wel een kamer hebben, betalen nog vaak de hoofdprijs voor een paar vierkante meter. Ook daar werken we aan. Daarnaast kan het vervoer van en naar de Uithof stukken beter en maken we ons hard voor een leefbaardere Uithof.

Het behartigen van de belangen van de Utrechtse student kan het bestuur niet alleen. Als commissielid bij VIDIUS Studentenunie krijg je de kans om mee te strijden voor de belangen van alle 65.000 studenten in Utrecht. Commissie Student & Leefomgeving houdt zich bezig met het wonen en leven in Utrecht, denk aan studentenhuisvesting, OV- en fietsbeleid. Ben jij een betrokken student die zich hard wil maken voor de belangen van de Utrechtse student? Wij geven je de kans!


Wat doet de Commissie Student & Leefomgeving?
De commissie opereert onafhankelijk van het bestuur en het takenpakket is erg gevarieerd. Zo helpt de commissie bij concrete actuele vraagstukken. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het uitpluizen van relevante wetswijzigingen, het schrijven van opiniestukken en persberichten of lobbyen. Je mag ook mee naar interessante afspraken met onze partners zoals bijvoorbeeld de SSH en de gemeente.

Als commissie ben je vrij om je eigen pad te kiezen. We willen de ruimte bieden voor creativiteit en zo goede ideeën een kans geven. Wil je bijvoorbeeld altijd al iets doen met duurzaamheid en studentenhuisvesting of heb je een goed idee om de stad Utrecht nog mooier te maken? Dan is de Commissie Student & Leefomgeving de ideale plek om dit te realiseren.


Commissie samenstelling 2022-2023

Boris Beije (voorzitter)

Jorrit Hofstra (secretaris)

Lara Lancel

Anne dierink

Rosan de Bie

Daan van der Grinten

 

Zij worden ondersteund door Gijs als afgevaardigde van het 12e bestuur van VIDIUS.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief