VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Gezocht: Redactieleden Utrecht College Tour

In de eerste vijf jaar van UCT hebben we o.a. al Youp van ’t Hek, Javier Guzman de jongens van Rundfunk, professoren Dick Swaab en Maarten van Rossem, journalisten als Twan Huys, Eelco Bosch, schrijfster Hanna Bervoets en Chris Zegers weten te verleiden bij ons aan te schuiven.

Ben jij in staat lokale en landelijke kopstukken uit de politiek, cultuur of het bedrijfsleven te strikken voor een interview? Wil jij voor een zaal vol studenten praten met inspirerende schrijvers, sporters en muzikanten? Solliciteer dan naar de functie van redactielid bij Utrecht College Tour!

Wat houdt de functie in?

Het takenpakket van de redactie omvat onder meer:

 • het selecteren en uitnodigen van gasten;
 • het voorbereiden van interviews;
 • het promoten van de sessie;
 • de interviews afnemen voor een zaal met studenten.

Daarnaast zijn we ook op zoek naar een redacteur die zich volledig met de vormgeving van Utrecht College Tour gaat bezighouden, hierbij zal het takenpakket bestaan uit:

 • het vormgeven van promotiemateriaal, zoals posters en banners
 • het vormgeven van de website van Utrecht College Tour
 • het in beeld brengen van de sessies, zoals door middel van foto’s of video’s

Voor deze functie is kunnen werken met Adobe Creative Cloud een pre.

Ook zijn we op zoek naar een redacteur die zal gaan over de promotie van Utrecht College Tour, hierbij zal het takenpakket bestaan uit:

 • het merk van Utrecht College Tour uitbreiden
 • het beheren van de social media pagina’s
 • het promoten van de sessies;
 • het contact onderhouden met sponsoren
 • het werven van sponsoren

De redactie komt één keer per week in zijn geheel bij elkaar. Daarnaast spreek je regelmatig met individuele redactieleden samen af. Veel van het werk, zoals het uitnodigen van gasten en het voorbereiden van de vragen, gebeurt zelfstandig vanuit huis, op locatie (school/studie/telefonisch) of via online samenwerking. Het werk is prima te doen naast je studie; per week ben je er ongeveer 8-10 uur aan kwijt. Je wordt gekozen voor de periode van een jaar

Wie zoeken we?

Iedereen die studeert in het Utrechtse hoger onderwijs is welkom om te solliciteren, of je nou in het tweede jaar zit van je studie Geschiedenis of vierdejaarsstudent Journalistiek bent. Een journalistieke of communicatieachtergrond is handig, maar geen vereiste. Je hebt het zelfvertrouwen om te spreken in het openbaar, bent initiatiefrijk en creatief. Je vindt het leuk in teamverband te werken, bent communicatief en stapt makkelijk op mensen af.

Wat staat er tegenover?

Als lid van de Utrecht College Tour-redactie krijg je de kans om een jaar lang mede-eigenaar te zijn van dit bijzondere ‘merk’. Het is een uitstekende manier om een breed netwerk op te bouwen, ervaring op te doen met interviews en te praten met allerlei interessante mensen. Je werkt samen met mensen die ervaring hebben met zulke sessies en krijgt samen met de rest van de redactie een aantal trainingen van ervaren journalisten.

We kiezen bewust niet voor een individuele vergoeding, maar investeren in je ontwikkeling als interviewer en organisator van inhoudelijke evenementen. Wel is het mogelijk als redactie subsidies te werven om te investeren in de Utrecht College Tour.

Solliciteren?

Interesse om mee te werken aan Utrecht College Tour? Stuur uiterlijk 14 mei een motivatie en cv en voor welke functie je solliciteert naar info@utrechtcollegetour.nl. Dan nemen we snel contact met je op. De eerste gesprekken vinden eind mei plaats. Met vragen kun je terecht bij initiatiefnemer Joost de Bruin (06-46967511).

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief