VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Petitie: Geen bezuinigingen op Pnyx!

De Universiteit Utrecht benadeelt studentenorganisaties door te bezuinigen! De UU wil de openingstijden van de Pnyx, het gebouw waar tientallen studentbesturen zich huisvesten, verkorten. Door een nieuwe regeling moeten de huidige twee medewerkers een paar uur extra doorwerken, maar de UU ziet daar het nut niet van in. De zogenaamde reden is een "gebrek aan geld". Hierdoor worden studentenorganisaties gehinderd in hun productiviteit. Dit besluit mag niet doorgaan, teken de petitie! 

Als we nu geen actie ondernemen en dit besluit tot een halt toe roepen, welke bezuinigingen krijgen we dan in de toekomst nog meer opgelegd? De UU zegt trots te zijn op de verenigingen die de stad rijk is. Wij zeggen dan: Practice what you preach! In feite gaat het om een klein jaarlijks bedrag voor de UU en deze verandering doorvoeren is daarmee een directe bezuiniging op studentencultuur. 

Eerder schreven we al een brief gericht aan het college van bestuur waarin wij onze onvrede uitspraken. Met deze petitie roepen wij het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht op om geen bezuinigingen door te voeren over de rug van studenten en verenigingen. 

We zullen je contactgegevens niet aan derden geven en eenmalig gebruiken voor deze petitie

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief