VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Rob van den Enk – Algemeen Bestuurslid

Laat ik beginnen met mezelf even voorstellen. Ik ben Rob van den Enk (22 jaar). Ik studeer International Communication & Media aan de Hogeschool Utrecht. Ik studeer en woon nu al een paar jaar in het prachtige Utrecht. Mijn favoriete hobby is improvisatietheater (ja zoals bij de Lama’s). Daarnaast doe ik ook sinds dit jaar aan squash. Vorig jaar was ik voorzitter van de studievereniging ESCAPE van mijn opleiding. Daarvoor was ik twee jaar voorzitter van de feestcommissie van AKT.

Ik ben met VIDIUS voor het eerst in aanraking gekomen via mijn studievereniging AKT. Zij maken dankbaar gebruik van de diensten van VIDIUS en als actief lid hoorde ik hiervan. Daarnaast kwam ik vorig jaar persoonlijk in aanraking met de voorzitter van VIDIUS (Martijn Grul), omdat hij veel aanwezig was bij gezelligheid evenementen van besturen van de HU. Uiteindelijk was hij degene die mij overhaalde om te gaan solliciteren bij VIDIUS.

Hier zag ik al snel welke portefeuilles mijn interesse hadden. Er was één portefeuille die ik heel graag wilde boven alle andere portefeuilles en dat was ‘lidverenigingen’. Ik had al veel ervaring met verschillende verenigingen en wilden dit graag daarom verder uitbreiden. Verder wilde ik ook graag een grote portefeuille oppakken. Zie daar de portefeuille mobiliteit. Het OV en de infrastructuur zijn heel erg belangrijk om van Utrecht de ideale studentenstad te maken.

Verder ben ik het bestuurslid met de meeste portefeuilles. Mijn overige portefeuilles zijn: USP-student council (voor de leefbaarheid van USP), naamsbekendheid/ledenbinding, Pnyx commissie (van ons kantoor), zoek commissie, diensten (fietsverkoop, Via VIDIUS), besturendagen, en Nacht van de Professoren.

De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest met kennismakingsgesprekken met onze lidverenigingen. Ook heb ik deelgenomen aan meerdere gesprekken voor mobiliteitsverbeteringen zoals de verbouwing van de Witte vrouwen-Voorstraat. De besturendagen waren één van de hoogtepunten van de afgelopen maanden. Ik heb ervoor gezorgd dat 155 mensen trainingen konden volgen om beter te leren besturen.

Rob van den Enk

Algemeen Bestuurslid VIDIUS studentenunie ‘18-’19

o.d.z. “Zorg voor de student, zorg voor de toekomst”

Dramatically dropped the mic!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief