VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Solliciteren VIDIUS bestuur 2022-2023!

Wil je de uitdaging aangaan en je fulltime inzetten voor de belangen van Utrechtse studenten? Om tafel met de verenigingen, onderwijsinstellingen en huisvesters om de stem van de student te vertegenwoordigen? Je eigen vaardigheden in teamverband een boost geven? Dan zoeken wij jou!

VIDIUS is de centrale belangenbehartiger voor ruim 65.000 Utrechtse studenten en rond de 120 studentenorganisaties. Dit doet ze door te lobbyen bij onder andere de gemeente, onderwijsinstellingen, regionale openbaar vervoersbedrijven en andere partijen waar studenten mee te maken hebben. Daarnaast faciliteert VIDIUS de medezeggenschap op de universiteit, praat mee bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over het landelijke beleid en probeert op allerlei mogelijke manieren het leven voor studenten in Utrecht beter te maken.

Tijdens een bestuursjaar bij VIDIUS bouw je in een korte tijd een enorm netwerk op in Utrecht. Je omringt je met mensen die zich gemotiveerd inzetten om voor studenten een zo plezierig mogelijke studententijd te organiseren. Je leert veel over lobbyen, samenwerken, communicatie en hoe de stad werkt. Wat anderen nog niet weten over wat in Utrecht gaat gebeuren de komende jaren, weet jij al wel. Bovendien krijg je een bestuursbeurs voor je werkzaamheden.

Om meer informatie te krijgen over onze taken en verantwoordelijkheden, organiseren we twee informatieavonden en een -middag. Deze zullen plaatsvinden op donderdag 17 maart, vrijdag 25 maart en maandag 28 maart. Tijdens deze momenten kun je al je vragen kwijt en zal dieper worden ingegaan op de verschillende portefeuilles en onze eigen ervaringen.

Kijk voor meer info alvast op https://vidius.nl/besturen/. Daar kun je ook het informatieboekje vinden waar meer uitleg in staat over een bestuursjaar bij VIDIUS. Je kunt ook contact opnemen met het bestuur door een mail te sturen. We gaan graag een keer (online)koffie met je drinken of wandelen om je vragen te beantwoorden en meer over de organisatie te vertellen.

Belangrijke data

 • donderdag 17 maart (16:30-18:00), vrijdag 25 maart (12:30-14:00) en maandag 28 maart (17:30-19:00) (online)
  Infoavonden/middag
 • 6 juni
  Teamdag
 • Weekend van 1,2,3 juli
  Inwerkweekend

Handig om te weten

 • In de periode 8 mei t/m 1 juni
  Sollicitatiegesprekken
 • 6 juni
  Teamdag
 • Week 23 t&m zomervakantie
  Inwerkperiode, gemiddelde tijdsinvestering 5 uur per week
 • Dinsdag 16 juni
  Instemmings Algemene Vergadering
 • donderdag & vrijdag 1 & 2 september
  Wissel Algemene Vergadering

Meer informatie kun je vinden op https://vidius.nl/besturen/.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief