VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Stem 6 t/m 8 april 2021 voor de medezeggenschapsverkiezingen van de Universiteit Utrecht!

Op 6, 7 en 8 april zijn de medezeggenschapsverkiezingen voor de Universiteitsraad! Via deze link kan je als student aan de Universiteit Utrecht stemmen op jouw favoriete kandidaat: uu.nl/stem. De Universiteitsraad (U-raad) behartigt de belangen van alle medewerkers en studenten richting het College van Bestuur van de universiteit. Als vaste gesprekspartner van het bestuur levert de raad een belangrijke bijdrage aan de koers van de universiteit en de gang van zaken binnen de universiteit. Als student aan de UU kun je stemmen voor de Studentengeleding van de U-raad.

Stem dus en laat weten wie jij graag in de Universiteitsraad ziet om dagelijks jouw belangen te vertegenwoordigen als UU student!

Er zijn vier verschillende partijen waar je op kunt stemmen, namelijk: Lijst VUUR, Partij voor de Utrechtse Student (PvdUS), UU in Actie en de Vrije Student. Elke partij kenmerkt zich door verschillende standpunten. In onderstaande video kan er kennisgemaakt worden met lijsttrekkers van elke partij.

Vidius Promo – 16_9 – final 

Wil je meer te weten komen over de partijen en hun standpunten? Kijk dan woensdag 7 april om 12:30 mee naar het lijsttrekkersdebat dat wordt gelivestreamd via YouTube! De link zal via de Instagram van VIDIUS worden gedeeld.

Lees ook de programma’s door van de verschillende partijen op hun website:

Lijst VUUR

Partij voor de Utrechtse Student

UU in Actie

De Vrije Student

Behalve de verkiezingen voor de Universiteitsraad, zijn er ook verkiezingen voor de faculteitsraden. Werp dus vooral een blik op de studenten die binnen jouw faculteit verkiesbaar zijn!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief