VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Commissie Student & Leefomgeving

Vacature Commissie Student & Leefomgeving

Vraag jij je af waarom de kamerprijzen in Utrecht zo hoog zijn? Ben jij iemand die vragen stelt bij ruimtelijke ingrepen? Vind je omgevingsvisies interessant? Wil je actief meedenken over de toekomst van Utrecht? Kortom: ben jij een betrokken student in Utrecht die zich bezighoudt met zijn/haar omgeving? Dan is de Commissie Student & Leefomgeving van VIDIUS een leuke uitdaging voor jou! De commissie werkt samen met het bestuur aan concrete en actuele thema’s die spelen in studentenstad Utrecht, zoals het kamertekort, de inrichting van het Utrecht Science Park, goed openbaar vervoer en de leefbaarheid van de stad.

Als commissielid ga je gedurende het jaar aan de slag met onder andere deze onderwerpen door bijvoorbeeld het doen van onderzoek, het schrijven van opinieartikelen, of door in gesprek te gaan met belanghebbenden zoals de onderwijsinstellingen en de gemeente. Jullie worden hierin begeleid door VIDIUS, maar krijgen veel zelfstandigheid in de uitvoering van jullie projecten.

 

Wat kan VIDIUS voor jou betekenen?

  • De mogelijkheid om je kenniskring te vergroten
  • Het opdoen van kennis in de ruimtelijke ordening en de leefomgeving
  • Onderdeel zijn van een organisatie met veel ambitieuze studenten met een groot hart voor Utrecht
  • Een mooie toevoeging op je CV
  • Vergaderzaaltjes voor de commissie (na de Lockdown)
  • Een hoop gezelligheid!

 

Dus: vind jij het leuk om je tijdens je studententijd bezig te houden met de stad waarin je woont en studeert? Wil je graag ervaring opdoen met het uitvoeren van je projecten gerelateerd aan de leefomgeving? Kortom, vind je het leuk om samen met een groep studenten met dezelfde passie voor de leefomgeving te werken? Meld je dan aan voor de commissie Student & Leefomgeving!

Mail jouw CV en een korte motivatie (in de mail) voor 7 maart naar bestuur@vidius.nl. Indien jij nog vragen hebt over deze vacature kan je altijd contact opnemen met het bestuur van VIDIUS via de mail.

 

FAQ:

Q: Hoeveel uren per week ben je gemiddeld bezig met de commissie?

A: Zoveel tijd als je zelf wilt, maar reken op een dagdeel (paar uur per week).

Q: Hoe vaak vergadert de commissie?

A: De commissie zal gemiddeld een keer in de week vergaderen, in de avond. Dit kan variëren indien belangrijke thema’s wel of niet actueel zijn.

Q: Hoeveel ruimte is er om projecten aan te leveren bij de commissie?

A: Samen met de commissieleden wordt afgestemd op welke projecten de commissie gaat zitten. Hierin is veel keuzeruimte mogelijk.

 

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief