VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vacature: Raad van Toezicht

Organisatie

De Raad van Toezicht is een toezichthoudend orgaan, direct verkozen door de Algemene Vergadering van VIDIUS studentenunie. De belangrijkste taak van de Raad is toezicht houden op de algemene en financiële voortgang van de vereniging VIDIUS en haar bestuur. Dit doet de Raad middels periodieke vergaderavonden, waarin zowel de financiën worden doorgelicht als de verenigingsvoortgang wordt besproken. Lidmaatschap van de Raad van Toezicht biedt een mooi kijkje in de keuken van de vereniging VIDIUS en is daarnaast een ideale manier voor betrokken en ervaren studenten en alumni om in woord én daad te kunnen bijdragen aan de vereniging VIDIUS.

Taakomschrijving

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf leden. Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Ons ideale Raad van Toezicht-lid:

  • Heeft integriteit - is in staat secuur, overzichtelijk en discreet te werken;
  • Is analytisch aangelegd - kan hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden;
  • Kan luisteren - beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Beschikt over bestuurssensitiviteit - is in staat het bestuur constructief-kritisch bij te staan en heeft daarbij toegevoegde waarde voor de vereniging;
  • Kan omgaan met voortgangscontrole – bereidheid om de controlesystematiek van de Raad van Toezicht aan te leren.

Affiniteit met VIDIUS of andere studentenorganisaties – bijvoorbeeld opgedaan door actieve inzet of het bestuur van een Utrechtse studentenorganisatie of studievereniging – is een pré.

Vereisten

Wij zijn op zoek naar een iemand die bereid is om tien tot vijftien uur per maand in de functie van lid VIDIUS Raad van Toezicht te steken. De aanstelling door de AV geschiedt voor een periode van twee jaar. We vragen je daarom om lid te zijn -of worden- van VIDIUS. Het betreft een vrijwillige functie.

Meer informatie of solliciteren?

Benoeming van de Raad van Toezicht door de Algemene Vergadering geschiedt op basis van een voordracht door de Raad van Toezicht. Daarom solliciteer je ook bij de Raad. Solliciteren kan door een mail te sturen naar rvt@vidius.nl. We ontvangen graag jouw CV en in maximaal 500 woorden jouw antwoord op de volgende vragen:

  • Waarom wil je lid worden van de Raad van Toezicht van VIDIUS studentenunie?
  • Hoe helpt jouw opleiding en/of (werk)ervaring je bij het toezicht houden?
  • Welke rol wil jij vervullen binnen de Raad van Toezicht? Waarom past deze rol het beste bij jou?
  • Vertel wat over jezelf: wat houdt jou bezig?
  • Laatste vraag: Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

In diezelfde week, (in de avond) zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. Meer informatie over deze vacature is te verkrijgen via rvt@vidius.nl of telefonisch bij Rens de Groot: +31 6 54317703.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief