VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vertrouwenscontactpersonen van VIDIUS

Vertrouwenscontactpersonen van VIDIUS
Vanuit VIDIUS hebben wij drie vertrouwenscontactpersonen voor onze leden en lidorganisaties. Als je binnen je bestuur bijvoorbeeld een geval van ongewenst gedrag of een zekere mate van conflict bemiddeling nodig hebt en jullie hebben zelf geen vertrouwens(contact)persoon bij jullie vereniging, kunnen jullie contact opnemen met één van onze drie vertrouwenscontactpersonen om jullie te helpen of te begeleiden naar de juiste hulp.

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn er ook voor individuele leden natuurlijk! Als zij te maken krijgen met ongewenst gedrag (denk bijvoorbeeld aan seksueel overschrijdend gedrag, discriminatie of pesten) of hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste hulp voor bijvoorbeeld een burn-out, studievertraging of andere lastige situatie, kunnen individuele leden gebruik maken van onze vertrouwenscontactpersonen. De VIDIUS vertrouwenscontactpersonen zijn Tom Buster, Truusje Voorthuis en Marianne Vrieling. Zij zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@vidius.nl.

Vertrouwenscontaactpersoon workshop voor studentbestuurders
Ieder jaar organiseren we meerdere keer de Cursus Mental Health First Aid (MHFA). Dit is een cursus voor studentbestuurders van Utrechtse studentenorganisaties en studieverenigingen omtrent vertrouwenscontactpersonen.  Met de cursus MHFA vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leer je signalen van mentale klachten herkennen. Je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand bij wie je mentale klachten vermoedt en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft. Onze lidorganisaties worden per mail op de hoogte gehouden over de details van de cursus. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief