VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vertrouwenscontactpersonen van VIDIUS

Vertrouwenscontactpersonen van VIDIUS
Vanuit VIDIUS hebben wij drie vertrouwenscontactpersonen voor onze leden en lidorganisaties. Als je binnen je bestuur bijvoorbeeld een geval van ongewenst gedrag of een zekere mate van conflictbemiddeling nodig hebt en jullie hebben zelf geen vertrouwens(contact)persoon bij jullie vereniging, kunnen jullie contact opnemen met één van onze drie vertrouwenscontactpersonen om jullie te helpen of te begeleiden naar de juiste hulp.

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn er ook voor onze individuele leden! Als je te maken krijgen met ongewenst gedrag (denk bijvoorbeeld aan seksueel overschrijdend gedrag, discriminatie of pesten) of hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste hulp voor bijvoorbeeld een burn-out, studievertraging of andere lastige situaties, kunnen individuele leden gebruik maken van onze vertrouwenscontactpersonen. 

Het algemene mailadres is: vertrouwenscontactpersoon@vidius.nl.

Tommie Buster

Ik ben Tommie Buster, een van de vertrouwenscontactpersonen van VIDIUS. Ik heb de bachelor pedagogische wetenschappen aan de UU afgemaakt en nu studeer ik verpleegkunde aan de HU. Ik heb in de medezeggenschap gezeten en heb daar portefeuilles studentenwelzijn en sociale veiligheid gehad, vanuit die rol heb ik al veel met vertrouwenspersonen gedaan. Later ben ik zelf ook vertrouwenspersoon geworden. Ik vind het belangrijk dat iemand zich veilig bij mij voelt, het gevoel heeft dat die persoon verder komt en dat we samen tot een stapje verder kunnen komen. Je kan bij mij terecht met al je vragen of zaken waar je tegenaan loopt. Ik help je graag verder, of het nou een praktisch probleem is of dat je even niet lekker in je vel zit. Je kan me bereiken via tommie.vcp@vidius.nl.

Marianne Vrieling

Hoi! Mijn naam is Marianne Vrieling, ik studeer psychologie en doe nu een bestuursjaar bij mijn studievereniging. Ik ben gek op muziek en op de zee en de combi daartussen is mijn favoriete bezigheid. Als VCP kun je bij me terecht voor een luisterend oor en iemand die doorvraagt naar je verhaal. Ik heb ervaring in gesprekken voeren en vind het mooi om mensen op de juiste weg te helpen. Je kan mij benaderen door een mail te sturen naar marianne.vcp@vidius.nl.

Truusje Voorthuis

Ik ben Truusje en ik ben 25 jaar. Ik word blij van klimmen en gezellig doen met vrienden. Ik studeer psychologie en gesprekken over dingen die belangrijk voor je zijn is iets waar ik enorm veel energie van krijg. Je studententijd is een periode waarin veel in je leven verandert en je veel over jezelf ontdekt en nieuwe mensen leert kennen. Ik hecht heel veel waarde aan een fijne en veilige omgeving in het studentenleven waar er ruimte is om je te ontwikkelen. Daar zou ik als VCP graag aan bij willen dragen. Mocht er iets zijn waarover je wilt kletsen, stuur vooral een mailtje naar truusje.vcp@vidius.nl!

Vertrouwenscontaactpersoon workshop voor studentbestuurders
Ieder jaar organiseren we meerdere keren de Cursus Mental Health First Aid (MHFA). Dit is een cursus voor studentbestuurders van Utrechtse studentenorganisaties en studieverenigingen omtrent vertrouwenscontactpersonen.  Met de cursus MHFA vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leer je signalen van mentale klachten herkennen. Je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand bij wie je mentale klachten vermoedt en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft. Onze lidorganisaties worden per mail op de hoogte gehouden over de details van de cursus. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief