VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vertrouwenspersonen van VIDIUS

Vertrouwenspersonen van VIDIUS
Vanuit VIDIUS hebben wij twee vertrouwenspersonen voor onze leden en lidverenigingen. Als je binnen je bestuur bijvoorbeeld een geval van ongewenst gedrag of een zekere mate van conflict bemiddeling nodig hebt en jullie hebben zelf geen vertrouwenspersoon bij jullie vereniging, kunnen jullie contact opnemen met één van onze twee vertrouwenspersonen om jullie te helpen of te begeleiden naar de juiste hulp.

Onze vertrouwenspersonen zijn er ook voor individuele leden natuurlijk! Als zij te maken krijgen met ongewenst gedrag (denk bijvoorbeeld aan seksueel overschrijdend gedrag, discriminatie of pesten) of hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste hulp voor bijvoorbeeld een burn-out, studievertraging of andere lastige situatie, kunnen individuele leden gebruik maken van onze vertrouwenspersonen. De VIDIUS vertrouwenspersonen zijn Tom Buster en Paul Hautmans. Zij zijn te bereiken via vertrouwenspersoon@vidius.nl

Vertrouwenspersoon workshop voor studentbestuurders
Zowel in 2020 als in 2021 is in samenwerking met Bestuurlijk Actief Utrecht een workshop gegeven aan studentbestuurders van Utrechtse studentenorganisaties en studieverenigingen omtrent vertrouwenspersonen. Wat doen vertrouwenspersonen wel en niet? Is het een beschermde titel? Voor hoe lang stel je een vertrouwenspersoon aan? Is het handig om als bestuurder ook vertrouwenspersoon te zijn? Dit is een greep uit de vragen welke zijn beantwoorde gedurende deze workshop. Benieuwd naar de antwoorden? Hou dan onze socials in de gaten voor informatie over toekomstige vertrouwenspersoon workshops!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief