VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vier redenen waarom jij een bestuursjaar bij VIDIUS wil gaan doen!

Als studenten aan een fulltime bestuursjaar denken, raken ze al snel in paniek: “studievertraging kost zoveel geld”, “ik moet zo snel mogelijk afstuderen” en “als ik een fulltime bestuursjaar doe, zie ik mijn vrienden nooit meer.” We geven vier argumenten waarom een fulltime bestuursjaar een van de meest mooie en leerzame ervaringen is van je studententijd!

1. Collegegeldvrij besturen, bestuursbeurs en een bijbaantje.

Bij de universiteit en hogeschool is er een nieuwe regel ingevoerd: collegegeldvrij besturen. Dit houdt in dat je ingeschreven blijft bij de onderwijsinstellingen, maar geen collegegeld hoeft te betalen. Je kan dan geen vakken volgen, maar wel blijven lenen, je studenten OV en studentenkaart behouden. Daarnaast ontvang je tijdens je bestuursjaar een totaalbedrag van 4250 euro. Je houdt nog ruimte over voor een bijbaantje, omdat je werkuren flexibel in te vullen zijn. Ideaal toch?

2. Je kan je focussen op één taak

Bij ons kan je je volledig richten op je bestuurswerkzaamheden, zonder de afleiding van colleges, tentamens en andere deadlines. Het is fijn dat je je bestuurswerkzaamheden optimaal kan uitvoeren zonder stress en afleiding van buitenaf.

3. Genoeg tijd voor je sociale leven

De invulling van tijd en inhoud van je bestuursjaar bij VIDIUS kun je zelf bepalen. Je agenda wordt heilig en het is de kunst om een goede verdeling te maken tussen werk en privé. Als je deze kunst eenmaal onder de knie hebt, is er genoeg tijd om bijvoorbeeld te sporten, af te spreken met vrienden en vriendinnen en om uit te gaan.

4. Ervaring opdoen voor je verdere studietijd en de rest van je leven

Een fulltime bestuursjaar staat ontzettend goed op je CV en dat is niet voor niets! Wat je tijdens je bestuursjaar op organisatorisch en persoonlijk vlak leert, is een ervaring die je de rest van je leven bij je houdt en gebruikt. Bij VIDIUS bouw je een erg breed en divers netwerk op, bijvoorbeeld van contacten uit onderwijsinstellingen, de gemeente, de politiek en bijna alle studentenorganisaties in Utrecht!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief