VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Bestuursblog: Zoektocht naar nieuw VIDIUS bestuur

Rob van den Enk

Het is alweer februari en dat betekent dat wij ook alweer moeten gaan denken aan onze opvolging. Zorgen voor het  voortbestaan van onze vereniging is de allerbelangrijkste taak die ik heb. Deze taak voor het vinden van nieuwe geschikte kandidaten is er een die veel verantwoordelijkheid en uitdaging vergt, maar waar ik erg veel zin in heb!

Om ervoor te zorgen dat we een diverse groep mensen vinden voor VIDIUS, hebben we een ZoekCommissie opgesteld. Deze groep bestaat uit allerlei bestuurlijk actieve mensen met een breed netwerk. Dit netwerk reikt vaak in een gebied waar de huidige bestuurders weinig connecties hebben. Op deze manier hopen wij zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Waarom zou je een bestuursjaar bij VIDIUS doen?

Tijdens een bestuursjaar met VIDIUS kom je in contact met professionals in verschillende gebieden. Je breidt je netwerk uit zowel binnen als buiten Utrecht en zowel op sociaal als professioneel vlak. Je doet ongelooflijk veel ervaring op in bestuurlijke werkzaamheden. Daarnaast kom je in een team terecht waarmee je een verschil gaat maken voor Utrecht als studentenstad.

Bij VIDIUS ga je aan de slag met verschillende portefeuilles. Hier werk je aan op kantoor, maar ook door overleggen met professionals uit het veld en het organiseren van activiteiten met externe partijen. Ga aan de slag met bijvoorbeeld lobbyen bij gemeenteraadsleden, organiseer de besturendagen of zit vergaderingen van het College van Utrechtse Assessoren voor. Een bestuursjaar bij VIDIUS is een full-time job. Echter hoef je niet voor VIDIUS je hobby’s en werk te laten vallen.

Wat ik het allerleukste vind aan VIDIUS is de mensen waarmee je in contact komt omdat je de naam VIDIUS draagt. Zo is mijn netwerk enorm uitgebreid op zowel sociaal als op professioneel vlak. Ik ben heel erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt om bij VIDIUS te gaan besturen. Ik had dit voor geen goud willen missen.

Ben je geïnteresseerd of heb je een vraag? Neem dan contact met mij op.

Groetjes,

Rob van den Enk

0623063079

rob@vidius.nl

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief