VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Utrecht College Tour

Om te laten zien dat we geloven in de ambities en mogelijkheden van studenten, worden er regelmatig projecten opgezet waarin studenten de regie krijgen. Utrecht College Tour is daar een voorbeeld van. De initiatiefnemers van Utrecht College Tour vonden het jammer dat de studenten bij College Tour alleen maar een rol in het publiek van het programma hadden. Waarom zou de gehele redactie niet door studenten geleid kunnen worden? Onwijs leerzaam en een mooie kans om jezelf te ontwikkelen op het gebied van interviewen. En zo het geschiedde, het zusje van de grote College Tour was geboren. 

Inmiddels is het een paar jaar later en is Utrecht College Tour volwassen genoeg om op eigen benen te staan. Wel wordt de redactie nog zakelijk ondersteund door VIDIUS. Het actuele programma van Utrecht College Tour is te volgen via Facebook en Instagram. Bijna dagelijks worden de volgers geüpdate over nieuws rondom Utrecht College Tour en natuurlijk de agenda met  nieuwe gasten. Tickets kunnen tevens via de Facebookpagina worden besteld. Tegenwoordig werkt de redactie met een ticketsysteem, zodat zij beter kunnen inschatten hoeveel man er op zo’n avond komt. Als het er meer dan verwacht blijken te zijn, kan er nog iets geregeld worden met een andere zaal. Zo probeert de redactie elk seizoen met haar tijd mee te gaan en uiteraard ook de meest actuele en interessante gasten te regelen.

Vorig seizoen wist de redactie o.a. Maarten van Rossum, Dick Swaab, Rundfunk, Hans Sibbel (Lebbis) en Dionne Stax te verleiden om aan te schuiven. In het huidige seizoen zijn tot nu toe Kathalijne Buitenweg, Leonie ter Veld, Javier Guzman en Annechien Steenhuizen te gast geweest. Mooie namen, en er staan nog mooiere op de planning.

Bijzonder aan de lokale variant van College Tour is de intieme sfeer. De sessies worden altijd in de werfkelder van de Kargadoor aan de Oudegracht gehouden. De interviews worden niet opgenomen, waardoor de gasten zich doorgaans iets vrijer voelen om meer te vertellen. Het belangrijkst vindt de redactie dat het publiek geïnspireerd naar huis gaat en dat ze terugkomen!

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief