VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vacature: Werkgroep Meerjarenplan

VIDIUS studentenunie zoekt nieuwe leden voor de Werkgroep Meerjarenplan! Als lid van de werkgroep schrijf je samen met anderen het eerste meerjarenplan voor (de vereniging) VIDIUS. Dat betekent dat je input ophaalt vanuit de vereniging om daarmee een beleidsplan voor meerdere jaren te schrijven en dat uiteindelijk voor te leggen aan de Algemene Vergadering (AV) van VIDIUS. Hierin heb je veel vrijheid.

VIDIUS is de centrale belangenbehartiger voor ruim 65.000 Utrechtse studenten en rond de 120 studentenorganisaties. Dit doet ze bijvoorbeeld door te lobbyen bij onder andere de gemeente, onderwijsinstellingen, huisvesters, regionale openbaarvervoerbedrijven en vele andere partijen waar studenten mee te maken hebben. Daarnaast faciliteert VIDIUS de medezeggenschap op verschillende onderwijsinstellingen, praat ze mee bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over landelijk beleid en probeert ze op allerlei mogelijke manieren het leven voor studenten in Utrecht beter te maken.

Wat doet de werkgroep precies?

De werkgroep schrijft meerjarenbeleid. Dit beleid is opgedeeld in drie documenten met elk een vraag waar antwoord op wordt gegeven:

  • de visie (wat is de ideale studentenstad?);
  • de missie (wat zijn de kernactiviteiten van VIDIUS en hoe organiseert VIDIUS zich?);
  • het meerjarenplan (welke concrete plannen van VIDIUS moeten uitgevoerd worden in de aankomende vier/vijf jaar?).

De visie en de missie worden goedgekeurd op de AV in september. Daarmee staat alleen het meerjarenplan nog open. Hiervoor maak je als nieuw lid samen met andere groepsleden een planning en werkwijze om dit te schrijven en uiteindelijk voor te dragen aan de Algemene Vergadering.

Als Werkgroep Meerjarenplan leg je rechtstreeks verantwoording af aan de AV, en heb je contact met het bestuur en de Raad van Toezicht. Op deze manier kun je als groep zelf het proces inrichten en sta je meer op afstand van de vereniging, waardoor je onafhankelijker met de inhoud bezig kan zijn.

Herken jij jezelf in het volgende?

  • Je vindt het leuk mede de toekomst van VIDIUS bepalen;
  • Je staat dichtbij het Utrechtse studentenleven;
  • Je vindt het leuk om beleid te schrijven;
  • Je hebt vanaf juni of vanaf september enkele uurtjes per week vrij om voor de werkgroep bezig te zijn.

Herken jij je hierin? Meld je dan nu aan via bestuur@vidius.nl met je CV en een korte motivatie (max half A4), en dan gaan we snel met je in gesprek! De sollicitatiegesprekken worden gepland in mei en juni.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief