VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vertrouwenscontactpersonen van VIDIUS

Vertrouwenscontactpersonen van VIDIUS
Vanuit VIDIUS hebben wij drie vertrouwenscontactpersonen voor onze leden en lidorganisaties. Als je binnen je bestuur bijvoorbeeld een geval van ongewenst gedrag of een zekere mate van conflictbemiddeling nodig hebt en jullie hebben zelf geen vertrouwens(contact)persoon bij jullie vereniging, kunnen jullie contact opnemen met de vertrouwenscontactpersonen om jullie te helpen of te begeleiden naar de juiste hulp.

Onze vertrouwenscontactpersonen zijn er ook voor onze individuele leden! Als je te maken krijgen met ongewenst gedrag (denk bijvoorbeeld aan seksueel overschrijdend gedrag, discriminatie of pesten) of hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste hulp voor bijvoorbeeld een burn-out, studievertraging of andere lastige situaties, kunnen individuele leden gebruik maken van onze vertrouwenscontactpersonen. 

Het algemene mailadres is: vertrouwenscontactpersoon@vidius.nl.

Marianne Vrieling

Hey! Mijn naam is Marianne en ik ben een van de VCP’s bij VIDIUS. Tijdens een gesprek vind ik het belangrijk om goed te luisteren naar de ander, zodat je daarna samen naar een juiste vervolgstap kunt kijken. In het dagelijks leven ben ik psychologie student en werk ik in de horeca. Daarbij hou ik erg van muziek en ga ik graag naar concerten. Is er iets waar je over wil praten? Mail dan: marianne.vcp@vidius.nl

Indy Schoenmakers

Ik ben Indy, 23 jaar en ik ben de vertrouwenscontactpersoon van VIDIUS. Ik studeer internationaal recht aan de UU en ik ben oud-bestuurder van VIDIUS. In mijn bestuursjaar hield ik me onder andere bezig met zorg, studentenwelzijn en inclusie. Verder was ik voor mijn bestuursjaar betrokken bij Amnesty’s Let’s Talk About Yes-campagne, waar ik werkte aan een veilige studentencultuur in Utrecht. Als vertrouwenscontactpersoon kun je bij mij je ei kwijt en kunnen we samen de weg naar de juiste hulp vinden. Je staat er niet alleen voor!

Je kan me bereiken via indy.vcp@vidius.nl.

Vertrouwenscontaactpersoon workshop voor studentbestuurders
Ieder jaar organiseren we meerdere keren de Cursus Mental Health First Aid (MHFA). Dit is een cursus voor studentbestuurders van Utrechtse studentenorganisaties en studieverenigingen omtrent vertrouwenscontactpersonen.  Met de cursus MHFA vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leer je signalen van mentale klachten herkennen. Je oefent hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand bij wie je mentale klachten vermoedt en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft. Onze lidorganisaties worden per mail op de hoogte gehouden over de details van de cursus. 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief