VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

In ons volgende bestuur?

Wil je de uitdaging aangaan en je fulltime inzetten voor de belangen van Utrechtse studenten? Om tafel met de verenigingen, onderwijsinstellingen en huisvesters om de stem van de student te vertegenwoordigen? Je eigen vaardigheden in teamverband een boost geven? Dan zoeken wij jou!

VIDIUS is de centrale belangenbehartiger voor ruim 65.000 Utrechtse studenten en rond de 120 studentenorganisaties. Dit doet ze door te lobbyen bij onder andere de gemeente, onderwijsinstellingen, regionale openbaar vervoersbedrijven en andere partijen waar studenten mee te maken hebben. Daarnaast faciliteert VIDIUS de medezeggenschap op de universiteit, praat mee bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over het landelijke beleid en probeert op allerlei mogelijke manieren het leven voor studenten in Utrecht beter te maken.

Tijdens een bestuursjaar bij VIDIUS bouw je in een korte tijd een enorm netwerk op in Utrecht. Je omringt je met mensen die zich gemotiveerd inzetten om voor studenten een zo plezierig mogelijke studententijd te organiseren. Je leert veel over lobbyen, samenwerken, communicatie en hoe de stad werkt. Wat anderen nog niet weten over wat in Utrecht gaat gebeuren de komende jaren, weet jij al wel. Bovendien krijg je een bestuursbeurs voor je werkzaamheden. Naast al deze serieuze zaken is het vooral ook een leuk jaar waarbij je veel contact hebt met de andere studentbestuurders in de stad en je je samen met je medebestuurders inzet voor een nog leuker en mooier Utrecht!

Bekijk voor meer informatie over de taken en verantwoordelijkheden alvast het informatieboekje. Je kunt ook contact opnemen met het bestuur door een mail te sturen. We gaan graag een keer (online)koffie met je drinken of wandelen om je vragen te beantwoorden, je meer te vertellen over de organisatie en waarom een bestuursjaar bij VIDIUS nou zo leuk is!

Belangrijke data

24 juni

Sollicitatie deadline

Handig om te weten

In de periode 8 mei t/m 24 juni
Sollicitatiegesprekken

Dinsdag 16 juni
Instemming Algemene Vergadering

Week 23 t&m zomervakantie
Inwerkperiode, gemiddelde tijdsinvestering 5 uur per week

Donderdag & vrijdag 1 & 2 september
Wissel Algemene Vergadering

Solliciteer nu!

Bestuur doen bij VIDIUS is een fantastische leerzame ervaring. Solliciteer nu voor het bestuur van 2022/2023. Stuur een mail naar solliciteren@vidius.nl met daarin:

  • Curriculum Vitae
  • Motivatiebrief

Voor 24 juni !

Bekijk het informatieboek hier!

Vragen? Mail Marik!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief