VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

In ons volgende bestuur?

Wil je de uitdaging aangaan en je fulltime inzetten voor de belangen van Utrechtse studenten? Om tafel met de verenigingen, onderwijsinstellingen en huisvesters om de stem van de student te vertegenwoordigen? Je eigen vaardigheden in teamverband een boost geven? Dan zoeken wij jou!

VIDIUS is de centrale belangenbehartiger voor ruim 65.000 Utrechtse studenten en rond de 125 studentenorganisaties. Dit doet ze door te lobbyen bij onder andere de gemeente, onderwijsinstellingen, regionale openbaar vervoersbedrijven en andere partijen waar studenten mee te maken hebben. Daarnaast faciliteert VIDIUS de medezeggenschap op de universiteit, praat mee bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over het landelijke beleid en probeert op allerlei mogelijke manieren het leven voor studenten in Utrecht beter te maken.

Tijdens een bestuursjaar bij VIDIUS bouw je in een korte tijd een enorm netwerk op in Utrecht. Je omringt je met mensen die zich gemotiveerd inzetten om voor studenten een zo plezierig mogelijke studententijd te organiseren. Je leert veel over lobbyen, samenwerken, communicatie en hoe de stad werkt. Wat anderen nog niet weten over wat in Utrecht gaat gebeuren de komende jaren, weet jij al wel. En dan ben je ook nog eens bestuur in een lustrumjaar! Bovendien krijg je een bestuursbeurs voor je werkzaamheden.

Om meer informatie te krijgen over onze taken en verantwoordelijkheden, organiseren we twee informatieavonden en een -middag. Deze zullen plaatsvinden op woensdag 26 februari, donderdag 12 maart en dinsdag 17 maart. Tijdens deze momenten kun je al je vragen kwijt en zal dieper worden ingegaan op de verschillende portefeuilles en onze eigen ervaringen.

Bekijk voor meer info alvast het informatieboekje. Je kunt ook contact opnemen met het bestuur door een mail te sturen. We gaan graag een keer koffie met je drinken om je vragen te beantwoorden en meer over de organisatie te vertellen.

Belangrijke data

 • Woensdag 26 februari (19:00-20:30), donderdag 12 maart (12:00-14:00) en dinsdag 17 maart (17:00-18:30)
  Infoavonden/middag
 • Zaterdag 18 april
  Deadline sollicitatie
 • Zaterdag 9 mei
  Teamdag

 

Handig om te weten

 • In de periode 20 april t/m 7 mei
  Sollicitatiegesprekken
 • Zaterdag 9 mei
  Teamdag
 • Dinsdag 9 juni
  Instemmings Algemene Vergadering
 • Vrijdag 3 t/m 5 juli
  Inwerkweekend
 • Dinsdag 25 augustus
  Wissel Algemene Vergadering

Solliciteer nu!

Bestuur doen bij VIDIUS is een fantastische leerzame ervaring. Solliciteer nu voor het bestuur van 2020/2021. Stuur een mail naar solliciteren@vidius.nl met daarin:

 • Curriculum Vitae
 • Motivatiebrief

Let op: de deadline is op 18 april 23:59. 

Bekijk het informatieboekje hier!

Vragen? Mail Daan!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief