VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

In het volgende bestuur?

​​Wil je de uitdaging aangaan en je fulltime inzetten voor de belangen van Utrechtse studenten? Zie jij jezelf om de tafel zitten met de gemeente, onderwijsinstellingen en huisvesters om de stem van de Utrechtse student te vertegenwoordigen? Zin in een gezellig bestuursjaar waarin je veel verschillende gepassioneerde mensen ontmoet, echt iets kunt betekenen voor de Utrechtse student en je je eigen vaardigheden in teamverband volop kunt ontwikkelen? Dan zoeken wij jou!

VIDIUS is de centrale belangenbehartiger voor ruim 65.000 Utrechtse studenten en rond de 120 studentenorganisaties. Dit doet ze bijvoorbeeld door te lobbyen bij onder andere de gemeente, onderwijsinstellingen, huisvesters, regionale openbaarvervoerbedrijven en vele andere partijen waar studenten mee te maken hebben. Daarnaast faciliteert VIDIUS de medezeggenschap op verschillende onderwijsinstellingen, praat ze mee bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over landelijk beleid en probeert ze op allerlei mogelijke manieren het leven voor studenten in Utrecht beter te maken. 

Tijdens een bestuursjaar bij VIDIUS bouw je in korte tijd een enorm netwerk op in Utrecht. Je omringt je met mensen die zich gemotiveerd inzetten om voor studenten een zo plezierig mogelijke studententijd te organiseren. Je leert veel over lobbyen, samenwerken, communicatie en hoe de stad werkt. Wat anderen nog niet weten over wat in Utrecht gaat gebeuren de komende jaren, weet jij al wel. Bovendien krijg je een bestuursbeurs voor je werkzaamheden. Naast al deze serieuze zaken is het vooral ook een leuk jaar waarin je veel contact hebt met de andere studentbestuurders in de stad en je je samen met je medebestuurders inzet voor een nog leuker en mooier Utrecht!

Om meer informatie te krijgen over de organisatie en wat voor taken en verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken, zijn er twee informatieavonden. Deze zullen plaatsvinden op 29 maart van 19.00 uur - 21.00 uur en op 6 april van 17.00 uur - 19.00 uur. Tijdens deze avonden kun je al je vragen kwijt en zal dieper worden ingegaan op de verschillende portefeuilles en onze eigen ervaringen. 

Bekijk voor meer informatie over de taken en verantwoordelijkheden alvast het informatieboekje. Je kunt ook contact opnemen met het huidige bestuur door een mail te sturen. 

We drinken graag een kopje koffie met je om al je vragen te beantwoorden, je meer te vertellen over de organisatie en waarom jij een bestuursjaar bij VIDIUS moet doen!

 

Belangrijke data

29 maart 2023 19:00 uur t/m 21:00 uur 

Informatieavond

6 april 2023 17:00 uur t/m 19:00 uur

Informatieavond

16 april 2023

Sollicitatie deadline

30 april 2023

Tweede sollicitatie deadline

In de periode 24 april t/m 8 mei 2023
Sollicitatiegesprekken

15 juni 2023
Instemming Algemene Vergadering, instemming als Kandidaat Bestuur

Week 22 (29 mei) t/m zomervakantie 2023
Inwerkperiode, verschillende tijdsinvestering.

30 juni t/m 2 juli 2023
Inwerkweekend

 31 augustus & 1 september 2023
Wissel Algemene Vergadering en Ceremoniële Wissel

Stuur je sollicitatie voor 30 april 2023 naar solliciteren@vidius.nl!

Solliciteer nu!

Bestuur doen bij VIDIUS is een fantastische leerzame ervaring. Solliciteer nu voor het bestuur van 2023/2024. Stuur een mail naar solliciteren@vidius.nl met daarin:

  • Curriculum Vitae
  • Motivatiebrief

Zo snel mogelijk.

Bekijk het informatieboek hier!

Vragen? Mail Gijs!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief