VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Week van de Utrechtse Huisbaas

Week van de Utrechtse Huisbaas 2017

De Week van de Utrechtse Huisbaas 2017 zit er al weer op. Van maandag 22 mei tot woensdag 24 mei heeft de WUHB plaatsgevonden. Lees hieronder ons persbericht over de ‘Beste Huisbaas van Utrecht’.

VIDIUS studentenunie verkiest Beste Huisbaas van Utrecht 2017

Utrecht – Afgelopen woensdag 24 mei reikte VIDIUS studentenunie voor de derde keer de prijs voor ‘Beste Huisbaas van Utrecht’ uit. De Beste Huisbaas van 2017 is Bas Pickkers, voorgedragen door het studentenhuis ‘Vie La Vé’. Marte Wolthuizen, voorzitter VIDIUS: “Wij organiseren deze verkiezing om de goede huisbazen in het zonnetje te zetten. Zo laten we aan de huisjesmelkers zien dat het ook anders kan’.

Utrechtse studentenhuizen konden de afgelopen weken hun huisbaas voordragen en drie huisbazen waren genomineerd voor de finaleavond. Zij streden voor de felbegeerde beker en cheque ter waarde van €400,- euro om het huis op te knappen. Voor zowel nominatie als de uiteindelijke winst werd er allereerst gekeken naar huurprijzen, goede service en omgang met bewoners. Vervolgens werd gekeken wat deze huisbazen bijzonder maakt. De verkiezing is een onderdeel van de jaarlijks terugkerende Week van de Utrechtse Huisbaas. Gedurende deze week worden week alle kanten van studentenhuisvesting belicht, zoals absurde huurprijzen, het grote kamertekort, maar ook verduurzaming van studentenhuizen. Het klapstuk van de WUHB is de verkiezing van de beste huisbaas van Utrecht.

Uiteindelijk werd Bas Pickkers, huisbaas van huis ‘Vie La Vé’ verkozen tot Beste Huisbaas van Utrecht 2017. Kevin Hardeman, jurylid voor de verkiezing: “Uit de motivatie bleek heel erg dat Bas een goede relatie heeft met de bewoonsters van het huis. Hij staat altijd voor ze klaar, lost problemen snel op en organiseert jaarlijks een BBQ op zijn kosten. Met recht een goede huisbaas dus.” Ook de huizen die op de tweede en derde plaats eindigden, vielen in de prijzen. Zij ontvingen respectievelijk een bedrag van 200 en 100 euro aan klustegoed te besteden aan hun huis. Wolthuizen: “Zo worden de beste huisbazen van de stad nog wat beter. Hiermee gaan ze een voorbeeldrol spelen voor alle verhuurders.”

Jurylid Kevin Hardeman reikt de prijs uit aan de bewoonsters van het huis

VIDIUS-01-jepegGU_logo_rood_rgb

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief