VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Algemeen

Huisvesting 

Klik op het onderstaande schema om de verschillende onderwerpen rondom studentenhuisvesting te bekijken. Per onderwerp wordt duidelijk wat het inhoudt en bij welke organisatie je moet zijn met problemen. Voor meer informatie bekijk de tabbladen op onze website.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een kamer 

Een kamer vinden in Utrecht kan lastig zijn. We zijn druk bezig met dit probleem, maar kunnen helaas zelf geen kamers aanbieden. Wel hebben we hieronder wat tips op welke websites en organisaties ondersteuning kunnen bieden bij het vinden van een studentenkamer.

SSH (Stichting studentenhuisvesting)

SSH is een stichting in Utrecht die veel studentenkamers aanbiedt. De kamers worden aangewezen op basis van inschrijftijd. Schrijf je dus meteen in als je begint met studeren of zelfs al daarvoor. De SSH heeft verschillende locaties door de stad verspreid. Er zijn grote studentencomplexen waar je met meerdere huisgenoten een woonkamer/keuken, badkamer en wc deelt, maar er worden ook studio’s aangeboden of kamers in kleinere studentenhuizen. Wanneer je genoeg wachttijd hebt word je uitgenodigd voor een hospiteeravond en als je wordt uitgekozen krijg je een kamer. Ook als je al een kamer hebt is het handig om je in te schrijven, want als je later in je studie liever in een studio van SSH wil wonen is het belangrijk dat je voldoende inschrijftijd hebt. Schrijf je in op de website van SSH.

 

Websites

Er zijn verschillende websites waar kamers worden aangeboden. Vaak moet je een account aanmaken op de website om te mogen reageren en soms moet je hiervoor ook geld betalen. Bedenk goed of je hier geld aan wilt uitgeven want het biedt niet altijd zekerheid op een kamer.

 

Facebook

Naast websites worden er ook veel kamers aangeboden via facebook pagina’s. Het voordeel hiervan is dat reageren op een kamer geen geld kost, maar er reageren vaak veel mensen. Hou dus rekening met veel competitie. Let daarnaast ook op de prijs van een kamer, veel kamers die op facebook worden aangeboden zijn duur. Voor meer informatie over huurprijs zie de pagina (normalehuur.nl)

Bij de meeste kamers die worden aangeboden op facebookpagina’s stuur je iets op over jezelf en word je op basis daarvan wel of niet uitgenodigd voor de hospiteeravond. Op de hospiteeravond worden meestal verschillende mensen uitgenodigd en daaruit wordt uiteindelijk een nieuwe huurder gekozen. Verwacht niet dat je bij je eerste hospiteeravond gelijk gekozen wordt, de meeste mensen hebben wel een aantal hospiteeravonden nodig. Laat je niet ontmoedigen door deze avonden.

 

Makelaar

Een andere optie om een kamer te vinden is om een compleet appartement te huren. Dit wordt vaak wel prijzig, maar als je het er voor over hebt is het een goede optie. Hiervoor kan je bijvoorbeeld op funda, nederwoon of andere websites kijken.

 

Omgeving Utrecht

Mocht je minder waarde hechten aan midden in de stad wonen dan is het ook een goede optie om in een plaats dichtbij Utrecht te gaan wonen. Je bent redelijk dichtbij de stad en met het openbaar vervoer ben je er zo. Hier worden ook vaak goedkopere studentenkamers aangeboden, omdat het niet midden in het centrum zit.

 • Nieuwegein
 • De Bilt
 • Zeist
 • Bunnik
 • Bilthoven
 • Houten
 • Woerden
 • Maarssen
 • Vleuten
 • De Meern
 • IJseltstein
 • Stichtse Vecht

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief