VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Winnaars VIDIUS Awards

Op woensdagavond 30 april heeft VIDIUS studentenunie de winnaars van de felbegeerde VIDIUS-awards bekend gemaakt. Utrechtse studenten van zowel de Hogeschool Utrecht als de Universiteit Utrecht hebben de mogelijkheid gehad om de beste Bestuurder en Medezeggenschapper van het Jaar 2014 te nomineren. Ruim 1500 stemmen wijzen uit dat Joost Teunissen zich Bestuurder van het Jaar mag noemen. De award voor Medezeggenschapper van het Jaar zal gaan naar Jesse van der Plas. Beide winnaars zijn studenten aan de Universiteit Utrecht.

De bekendmaking was onderdeel van de Nacht van de Professoren die de vereniging dit jaar voor de eerste keer in Utrecht heeft georganiseerd. Tijdens deze nacht draaiden diverse professoren plaatjes voor het goede doel. Prof. dr. Paul Boselie (hoogleraar Human Resource Management) had de eer om de winnaars van de publieksprijs bekend te maken.

De Bestuurder van het Jaar, Joost Teunissen wint de award met een ruime meerderheid van stemmen. De student Onderwijskunde is actief als penningmeester van de studievereniging VOCUS. Bij zijn nominatie wordt hij omschreven als jongen die alles uitzoekt en overal verstand van heeft. Tevens is hij zeer betrokken bij al het gebeuren binnen VOCUS: “Joost is een echte held, uit zijn hoofd weet hij cent nauwkeurig wat er allemaal in de vereniging gebeurd”.

De tweede prijswinnaar, Jesse van der Plas is studentlid in het faculteitsbestuur van Sociale Wetenschappen. De derdejaars student Psychologie ziet het als grote uitdaging om als assessor de studenten van zijn faculteit te vertegenwoordigen. Uit de nominaties blijkt dat Jesse het voor elkaar krijgt om de juiste balans tussen professionaliteit en humor te vinden.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief