VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Sollicatiecommissie

De Sollicitatiecommissie houdt zich bezig met de sollicitatieprocedure van het volgende bestuur. De leden van de commissie zijn allemaal betrokken en enthousiaste studenten die ervaring hebben met besturen en weten waar een VIDIUS-bestuurder aan moet voldoen. De Sollicitatiecommissie bekijkt alle sollicitatiebrieven, houdt gesprekken met kandidaten en organiseert de casusdag in de tweede sollicitatieronde, waarbij kandidaten verschillende uitdagingen en cases voor zich krijgen die zij in hun bestuursjaar ook tegen kunnen komen. Na afloop van de casusdag draagt de commissie een nieuw kandidaatsbestuur voor bij de Algemene Vergadering. 

Tijdens de gehele procedure is er een mogelijkheid om gebruik te maken van de vertrouwenspersoon van VIDIUS.

 

De commissie bestaat uit de volgende leden:

  • Rob van den Enk
  • Lukas Gerber
  • Natalie van 't Hullenaar
  • Sarah Nieuwland
  • Riemer van der Wal

Heb je interesse in een bestuursjaar bij VIDIUS? Kijk dan op deze pagina.
Solliciteren kan tot en met 15 april 2024.

Rob van den Enk

Mijn naam is Rob van den Enk. Sommige oude dino’s zullen mij nog herkennen van mijn tijd als bestuur 8 van VIDIUS in 2018-2019. In mijn tijd na VIDIUS ben ik deze prachtige organisatie altijd blijven steunen. Eerst vanuit mijn baan bij de Landelijke Studentenvakbond, daarna 2x als Raad van Advies en nu weer met een andere pet op: namelijk die van commissielid bij de Utrechtse Gemeenteraadsfractie Student & Starter.

Goede opvolging vinden, is eigenlijk het allerbelangrijkste wat je als bestuur moet doen. Zonder opvolging stort de organisatie volledig in elkaar. Afgelopen jaar heb ik ook al deel uit mogen maken van de Sollicitatiecommissie. Die het huidige bestuur heeft samengesteld. Ik vind het daarom een bijzondere eer weer een bijdrage te mogen leveren aan de zoektocht naar dat perfecte team. Want naast dat VIDIUS inhoudelijk enorm veel teweeg kan brengen, zijn de blijvende vriendschappen als er een goed team wordt gevormd nog wel mooier. Vanuit mijn tijd bij VIDIUS en de LSVb heb ik al ervaring mogen opdoen met het afnemen van sollicitatiegesprekken. Ook de lessen uit vorig jaar neem ik mee naar de komende Sollicitatiecommissie. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit om sterk bestuur 86 te vinden!

Lukas Gerber

Mijn naam is Lukas Gerber. Ik volg de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) aan de Universiteit en Hogeschool Utrecht. Dit jaar laat ik het lesgeven echter even links liggen om ruimte te bieden voor een bestuursfunctie bij studievereniging VOCUS. Vanuit die pet vind ik het ook interessant om mee te kunnen helpen met het samenstellen van een sterk volgend bestuur van VIDIUS. Erg belangrijk, omdat ik merk hoeveel we als lidorganisatie van VIDIUS hebben aan een betrokken en actief bestuur. 

Zelf heb ik ervaring in de medezeggenschap binnen mijn opleiding/faculteit en zit ik momenteel ook zo’n anderhalf jaar in het coördinatieteam van mijn opleiding. Ook ben ik een tijd actief geweest bij de Jonge Democraten en heb ik gewerkt voor een commissie van Universiteiten van Nederland. Ik heb op die plekken ook op laagdrempelige manier mogen kennismaken met sollicitaties en hoop die ervaring te kunnen gebruiken bij mijn plek binnen de Sollicitatiecommissie van VIDIUS.

Natalie van 't Hullenaar

Hoi! Mijn naam is Natalie van ‘t Hullenaar en ik zal ook nog deel uitmaken van de Sollicitatiecommissie dit jaar. Momenteel volg ik de master Urban and Economic Geography aan de UU. In 2021 ben ik zelf onderdeel geweest van het VIDIUS bestuur. Hierdoor weet ik hoe belangrijk en fijn het is om in een goed en gezellig bestuur te zitten. Tijdens dit jaar heb ik ook ervaring opgedaan met sollicitaties afnemen om de commissies binnen VIDIUS te vullen. Met deze ervaring hoop ik bij te kunnen dragen om een geschikt nieuw bestuur te kiezen, zodat VIDIUS volgend jaar weer door kan knallen!

Sarah van Nieuwland

Mijn naam is Sarah, ik ben 23 jaar oud en zit in mijn derde jaar van de studie Social Work aan de Hogeschool Utrecht. Dit jaar ben ik voor de tweede keer op rij voorzitter van Studievereniging Avanti. Ook ben ik, naast mijn bestuursfunctie, betrokken bij de medezeggenschap. 

Gedurende mijn opleiding en mijn tijd in het bestuursleven, heb ik veel geleerd over hoe mensen in elkaar steken en wat voor eigenschappen belangrijk zijn om een optimale groepsdynamiek te kunnen creëren. Een fijne groepsdynamiek is wat mij betreft een cruciaal onderdeel van een goed bestuur, vandaar ook mijn interesse in de Sollicitatiecommissie van VIDIUS. Ik hoop dan ook mijn steentje bij te dragen aan het opzetten van een sterk VIDIUS bestuur.

Riemer van der Wal

Mijn naam is Riemer, ik studeer Kunst en Economie aan de HKU en ben dit jaar penningmeester bij VIDIUS.  Als lid van het huidig bestuur mag ik dit jaar ook lid uitmaken van de Sollicitatiecommissie. Het  lijkt mij ontzettend leerzaam om een keer aan de andere kant van de tafel bij een sollicitatiegesprek te zitten. Doordat ik op dit moment bestuur doe, weet ik natuurlijk goed wat dit inhoudt en wat er vereist is om een bestuursjaar bij VIDIUS te kunnen doen. VIDIUS is een ontzettend belangrijke organisatie in Utrecht en verdient een goed bestuur. Ik zet mij graag in om ervoor te zorgen dat dat er volgend jaar ook staat. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief