VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Sociale ondersteuning

Iedereen heeft wel eens een periode waarin niet alles even soepel verloopt. Loop jij vast door bepaalde problemen of maak je je zorgen over een studiegenoot? Bij het buurtteam in je eigen wijk kun je terecht voor allerlei vragen over bijvoorbeeld je financiën, (faal)angst, verslaving of huisvesting.

 

Wat is het buurtteam?

Elke buurt in Utrecht heeft zijn eigen buurtteam. De professionele hulpverleners van het buurtteam kijken samen met jou naar wat er nodig is en wie jou daarbij kan helpen. Misschien kun je zelf al een deel oplossen? Of is er een instantie waar je terecht kan? Het gaat er om dat jij weer verder kunt. Het is altijd in overleg met jou.

 

Waarvoor kun jij bij het buurtteam terecht?

Vaak helpt het al om te praten over je problemen. Bijvoorbeeld met een goede vriend(in), een huisgenoot of je studieloopbaanbegeleider. Ook kun je bij het buurtteam terecht voor een luisterend oor en/of voor concrete hulp. De ondersteuning van het buurtteam is kosteloos.

“Ik sta binnenkort op straat”

“Ik voel me vaak eenzaam”

“Ik drink te veel maar kan niet stoppen”

“Ik heb schulden”

“Ongepland zwanger, wat nu?”

“Ik ben gestopt met mijn opleiding, hoe nu verder?”

 

Let op: voor problemen die te maken hebben met je studie of daar invloed op hebben (studiefinanciering, studievertraging, persoonlijke problemen of een chronische ziekte), ga je in principe eerst langs bij de studieadviseur van je opleiding.

 

Meld je aan!

Belangrijk is dat je niet te lang wacht om je probleem aan te pakken. Denk jij dat het buurtteam iets voor jou of iemand in jouw omgeving kan betekenen? Wil je meer informatie? Bel of mail het buurtteam in jouw buurt of ga langs bij de locatie. 

 

 

Buurtteam Oost is aangesloten bij het GEZ netwerk Utrecht. Kijk op www.studentenzorgwijzer.nl voor vragen over het regelen van je gezondheidszorg.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief