VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Subsidies

Studeren is meer dan alleen maar in de collegebanken zitten. Er worden door studentenorganisaties dan ook veel activiteiten georganiseerd. Het VIDIUS Fonds is er om de educatieve, maatschappelijke en/of culturele activiteiten te ondersteunen die georganiseerd worden voor en door Utrechtse studenten.

Onze lidverenigingen kunnen aanspraak maken op het VIDIUS Fonds voor educatieve, maatschappelijke en/of culturele activiteiten. Denk hierbij aan symposia, lezingen, een debat- en discussiedag, congressen en inhoudelijke activiteiten tijdens studiereizen. In ruil voor de subsidie, vragen wij of VIDIUS gepromoot kan worden tijdens de activiteit.

Data voor subsidieverdeling:

  • 15 februari
  • 15 april
  • 1 juni
  • 15 oktober
  • 15 december

In 2020 is de VIDIUS Fonds subsidiemal vernieuwd. Per activiteit kan er maximaal €330,- aan subsidie toegekend worden. Aanvragen vanaf 2020 worden beoordeeld op:

  1. De kwaliteit van de aanvraag (degelijke begroting, goede verantwoording gebruik subsidie)
  2. De kwaliteit van de activiteit. Hierbij wordt gekeken naar het verdiepende karakter, de aansluiting met het actuele debat, verbetering van de arbeidspositie van studenten, etc.

Zie voor de rest van de voorwaarden het subsidiereglement. 

Nog geen lid van VIDIUS, maar wel graag subsidie ontvangen? Klik dan hier voor het lidmaatschapsformulier of neem contact met ons op. 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief