VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vacature: Presidium VIDIUS

Het presidium van VIDIUS is verantwoordelijk voor het verloop van de Algemene Vergaderingen (AV) en bestaat uit twee leden: een voorzitter en een secretaris. Beiden worden per verenigingsjaar aangesteld, maar met de mogelijkheid om meerdere jaren in functie te blijven.

De voorzitter van het presidium heeft de leiding tijdens de AV en bewaakt het proces.
Je bent goed ingelezen in de stukken van de AV en de reglementen van VIDIUS. Voor de AV overleg je met het bestuur en de presidiumsecretaris over de agenda en het proces. Tijdens de AV zorg je dat de vergadering ordelijk verloopt, met het oog op de tijd en de geldende procedures. 

De secretaris verzamelt de stukken, doet correspondentie over bijvoorbeeld machtigingen, en verzorgt de notulen van de AV.
Voor de AV stuur je de uitnodigingen voor de AV’s en zorg je ervoor dat de juiste stukken meegestuurd worden. Je maakt de agenda in samenspraak met de voorzitter van het presidium. Daarnaast hou je de mail van het presidium bij en zorg je voor verslag van machtigingen voor de AV en beantwoord je vragen van leden en lidorganisaties betreffende de AV. Als secretaris notuleer je de vergadering en ben je verantwoordelijk voor de stemprocedures. Na de AV werk je de notulen uit om mee te sturen met de zending van de volgende AV.

Als lid van het presidium wordt van je gevraagd om aanwezig te zijn bij de vier tot zes AV’s per verenigingsjaar.
Deze zijn doorgaans in maart, juni, augustus en december. Verder besteed je een paar uur aan de voorbereiding van een AV. Voor de presidiumsecretaris komt daar na de AV het uitwerken van de notulen bij. 

Daar krijg je veel voor terug.
Als presidiumlid leer je veel over besluitvorming, beleid, en vergaderen. Daarnaast sta je middenin de organisatie VIDIUS, en spreek je bij de naborrels een diverse groep actieve studenten. Uiteraard word je ook beloond met een VIDIUS-speldje.

Ben jij enthousiast geworden over deze functie als lid van het presidium, pas je in het plaatje en ben jij beschikbaar voor minimaal één jaar?
Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail jouw cv, een korte motivatie, en je eventuele voorkeur voor voorzitter dan wel secretaris uiterlijk donderdag 20 juni 2024 naar levi@vidius.nl

Indien je nog vragen hebt over deze functie kan je altijd een mail sturen naar presidium@vidius.nl of bestuur@vidius.nl

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief