VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Vacature: Vrijwilliger Rechtshulp

VIDIUS Rechtshulp is op zoek naar nieuwe vrijwilligers vanaf september 2024!

Ben jij tweedejaars student Rechtsgeleerdheid of ouder en wil je maatschappelijk je steentje bijdrage en daarmee meteen juridische ervaring in de praktijk opdoen? Dan is VIDIUS Rechtshulp op zoek naar jou!

Bij VIDIUS Rechtshulp geven onze vrijwilligers juridisch advies aan iedereen die ons weet te vinden. De vragen zijn erg divers waardoor je met veel verschillende rechtsgebieden in aanraking komt. De meeste vrijwilligers geven advies vanuit huis, maar het is ook mogelijk om te shiften in ons kantoor op de Uithof. VIDIUS Rechtshulp is onderdeel van VIDIUS studentenunie, de belangenbehartiger van studenten in Utrecht.

Je wordt flexibel ingeroosterd op basis van je beschikbaarheid, waarbij wij verwachten dat je elke week een dag voor twee uur beschikbaar bent. Ook verwachten we van onze rechtshelpers dat ze lid zijn of worden van VIDIUS (12,50 per jaar).

Na afloop van je jaar als rechtshelper ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Ben jij:

✅Tweedejaars rechtenstudent of ouder

✅Twee uur per week beschikbaar tussen september 2024 en augustus 2025

✅Communicatief vaardig

✅Enthousiast om relevante juridische ervaring voor je CV op te doen

Stuur dan jouw CV en een korte motivatie (max. 300 woorden) voor 16 juni naar rechtshulp@vidius.nl onder vermelding van “Sollicitatie rechtshulp”.

We kijken uit naar jullie sollicitaties!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief