VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Ga bij een commissie!

Hieronder vind je informatie over onze commissies. Om in een commissie te komen heb je geen voorgaande ervaring nodig. Interesse? Stuur een mailtje met je motivatie en welke commissie naar info@vidius.nl.

Nacht van de Professoren

De Nacht van de Professoren is een uniek feest en het enige feest dat VIDIUS organiseert! Tijdens de Nacht van de Professoren kruipen een aantal docenten, professoren of hoogleraren uit hun comfortzone en achter de draaitafels! De afgelopen jaren was dit feest een groot succes, waar zowel de professoren als de aanwezigen erg over te spreken waren. Tijdens de NvdP worden ook de VIDIUS Awards uitgereikt, de prijzen voor beste studentbestuurder en medezeggenschapper op de UU en de HU. Feestelijkheid en gezelligheid alom dus, om de actieve student en de professor eens in de schijnwerper te zetten.

Commissie Onderwijs

Als commissielid bij VIDIUS studentenunie krijg je de kans om te strijden voor de belangen van alle 65.000 studenten in Utrecht. Van verhoging van het collegegeld tot de gevolgen van het leenstelsel binnen Utrecht. Alles kan onderzocht en in kaart gebracht worden, besproken en uiteindelijk bevochten worden om het onderwijs en het leven in Utrecht het allerbeste tot haar recht te laten komen. Leden van deze commissie zullen een symposium organiseren en opinie-artikelen schrijven.

Week van de Utrechtse Huisbaas

Vaak genoeg hoor je negatieve verhalen over huisbazen. In deze commissie gaan we juist proberen de beste in het zonnetje te zetten door middel van de Week van de Utrechtse Huisbaas. Wie heeft de beste huisbaas van Utrecht? Naast de verkiezing worden er losse activiteiten en evenementen georganiseerd om zo huisbazen en goede studentenhuizen in het zonnetje te zetten.

In deze commissie kan daarnaast worden nagedacht over het terugdringen van het kamertekort omdat het voor veel studenten nog te moeilijk is om een kamer te vinden. Studenten die een kamer hebben, betalen nog vaak de hoofdprijs voor een paar vierkante meter.

Commissie Acquisitie en Sponsoring

Ben jij goed in mensen overtuigen? Dan is deze commissie wat voor jou! Je gaat op zoek naar mogelijke sponsoring voor ons en onze lidverenigingen. Je bent de schakel tussen bedrijven en VIDIUS om zo de beste deal te regelen.

Werkgroep Gemeenteraadsverkiezingen

Hou jij van politiek, interessante gesprekken en heb je zin om een concreet product voor studenten te maken?
In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. VIDIUS wil een stemwijzer uit gaan brengen waar studenten kunnen zien hoe de verschillende partijen over studentenstandpunten denken. Hiervoor moeten stellingen en vragen bedacht worden, gemeenteraadsleden geïnterviewd worden en antwoorden op vragen worden uitgewerkt.
Deze gegevens worden door de leden van de werkgroep gebruikt om een echte kieswijzer uit te brengen waardoor alle Utrechtse studenten straks goed voorbereid kunnen gaan stemmen. Verder kan er bijvoorbeeld een debat georganiseerd worden.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief