VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Verenigingen

De meeste Utrechtse studentorganisaties zijn lid van VIDIUS, al dan niet indirect via hun koepel. Lidorganisatie zijn van VIDIUS betekent een aantal zaken.

VIDIUS is koepel van studentorganisaties. Dat betekent dat je als studentorganisatie bij VIDIUS kunt komen wanneer er zaken zijn die je graag anders zou zien. Wij kunnen namens (een) studentorganisatie(s) in gesprek gaan met instanties als onderwijsinstellingen of de gemeente. In andere gevallen kunnen we studentorganisaties doorverwijzen naar de geschikte persoon. Ook kunnen wij organisaties bij elkaar brengen die met dezelfde onderwerpen te maken hebben. Voorbeelden zijn verenigingen die gekort worden op hun subsidie of die een andere ruimte zouden willen.

VIDIUS is de belangenbehartiger van Utrechtse studenten. Dat betekent dat we vaak in gesprek gaan met organisaties die over studenten beslissen om de stem van de student te laten horen. Als studentorganisatie kun je op onze Algemene Vergadering namens je achterban laten horen op wat voor manier wij dit moeten doen. Merk je bijvoorbeeld dat veel van je leden op zoek zijn naar een kamer, kun je ons dat laten weten en zorgen dat wij veel op huisvesting inzetten. Ook kun je leden direct naar ons doorverwijzen wanneer zij met een concreet probleem zitten. Betalen zij bijvoorbeeld te veel huur voor hun kamer of zijn zij verkeerd behandeld door een onderwijsinstelling, kun je hen doorverwijzen naar VIDIUS en proberen wij hen hierbij te helpen.

Ten slotte kun je als lidorganisatie gebruik maken van onze diensten. Wij hebben rechtshulp, waar je als lidorganisatie gratis juridisch advies kunt krijgen, en we verhuren met korting beamers aan lidorganisaties. Daarnaast kunnen lidorganisaties gebruik maken van ons trainingsbureau, waar je trainingen op maat kunt afnemen. Bovenal kun je als lidvereniging aanspraak maken op onze subsidies voor educatieve of culturele activiteiten!

De onderstaande organisaties zijn al lid bij VIDIUS.

 

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief