VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Nieuw SSH-pand Johanna in de verhuur

In januari 2014 sloeg VIDIUS de eerste paal in de grond voor de bouw. Afgelopen dinsdag gingen de advertenties voor de kamers online. De 655 kamers en woningen van Johanna, SSH’s nieuwste studentencomplex in Utrecht Science Park/de Uithof, gaan in de verhuur. 


De afgelopen maanden werd de gevel bekleed met blauw-witte tegels van Koninklijke Tichelaar in Makkum. Het resultaat is spectaculair: het gebouw is één geworden met de wolken! Johanna is gevestigd aan de Bisschopsteeg in Utrecht en telt 19 verdiepingen. Vanaf augustus wonen hier 655 studenten.

In het gebouw heeft de SSH 381 kamers en 274 studio’s gerealiseerd. De kamers zijn gemiddeld 16 m2. De bewoners delen een ruime woonkeuken, badkamer en toilet met zijn vieren, vijven of zessen. 148 van deze kamers zijn gemeubileerd en gereserveerd voor internationale studenten.

De studio’s zijn gemiddeld 24 m2. Deze bewoners hoeven geen voorzieningen te delen: deze hebben ze voor zichzelf. Het is mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor deze woningen.

De studenten kunnen in de zomer heerlijk zonnen op het grote terras of op de balkons op de 11e en 6e verdieping. Er zijn veel extra voorzieningen in het gebouw: de ruime entree biedt studieplekken, een wasserette en waarschijnlijk een koffiebar. En als de studenten een auto nodig hebben, kunnen ze gebruik maken van de deelauto’s van het gebouw.

Tot 19 mei kunnen studenten reageren op de advertenties. Op basis van hun inschrijfduur nodigen we studenten uit voor een bezichtiging. De bezichtigingen vinden half juni plaats. Vanaf augustus kunnen de eerste kersverse bewoners gefaseerd hun intrek in hun nieuwe woonruimte. Eind september verhuist de laatste groep bewoners en is Johanna geheel bewoond.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief