VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Huisvesting en vrijwilligerswerk ineen in Enik Recovery College (+NPO radio 1 fragment)

Utrecht heeft weer een primeur! Vandaag is de officiële opening van Enik Recovery College. Volgens het Social-Living-principe is een logeerfunctie voor mensen met psychische problemen. Het logeren verschilt van een paar dagen tot max twee weken. VIDIUS was vanmorgen bij het NPO radio 1 journaal om erover te vertellen.


Social living is ‘huisvesting-plus’. Als onderdeel van het Recovery College komen er vijftien kamerwoningen vrij voor studenten die zich maatschappelijk willen inzetten. Social living is een project dat als doel heeft om studenten en mensen die herstellende zijn van diverse kwetsbaarheden bij elkaar te brengen. Op die manier wordt het herstel bevorderd en krijgen studenten de kans om zich maatschappelijk in te zetten en zich persoonlijk te ontwikkelen. Enik Recovery College is een open omgeving, waarin studenten de vrijheid krijgen om hun eigen ideeën in te brengen, om op die manier een steentje bij te dragen aan het succes van het Recovery College.

Klik hier voor het radio interview met Lukas (portefeuillehouder huisvesting) en Reinhild Freytag (Student & Starter). Het item over Enik Recovery College start om 24:10.

Interesse in wonen in het Enik Recovery College? Reageren kan vanaf nu bij SSH. Het gaat om de huizen op Vaartscherijnstraat 51.

Schermafbeelding-2015-05-11-om-17.09.57

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief