VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Reactie DNU in de Volkskrant

Mark Ouendag, actief lid van VIDIUS, schreef deze brief die geplaatst werd in de Volkskrant. Wij zijn blij dat deze discussie gevoerd wordt en willen hierbij ons standpunt in deze situatie verder toelichten.

VIDIUS is verheugd over het feit dat over het hele land studenten, personeel en politici met elkaar in gesprek zijn over de kwaliteit en inrichting van het hoger onderwijs. Wij vinden het erg belangrijk dat dit debat ook in Utrecht plaatsvindt. Dit is de reden dat VIDIUS elke manier van constructief overleg hierover van harte steunt. Elke manier: de docent, die tijdens zijn college geschiedenis studenten laat discussiëren over de universiteit. De Nieuwe Universiteit Utrecht, de beweging die ook in Utrecht spontaan nadenkt over het hoger onderwijs, en afgelopen week ruim 150 mensen bijeen wist te brengen; studenten, promovendi en docenten. En debatten met College van Bestuur, georganiseerd door de Universiteitsraad en de Hogeschoolraad. Bij elk van deze initiatieven waren bestuursleden en actieve leden van VIDIUS aanwezig en wij vonden het prachtig om alle verschillende meningen over het hoger onderwijs aan te horen. Alle genoemde manieren van overleg worden gesteund door VIDIUS.

In het geval van de Nieuwe Universiteit Utrecht hebben wij de oprichting gesteund en wij verschaften geïnteresseerden informatie over deze beweging. Het is onjuist om de Nieuwe Universiteit Utrecht in de huidige vorm weg te zetten als een beweging zonder nuance die de dialoog uit de weg zou gaan. Los hiervan zijn wij erg blij met elke vorm van discussie, dus ook met deze brief. Wij horen ontzettend graag wat onze achterban, de Utrechtse studenten, vindt van het hoger onderwijs en van de manier waarop de discussie gevoerd moet worden. Wij roepen iedereen dus van harte op om zich in het debat te mengen en zijn mening te laten horen!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief