VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Utrechtse student solliciteert voor universiteitsbestuur

Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht heeft donderdagmiddag een sollicitatiebrief ontvangen van de competentste rebel van Utrecht die solliciteerde naar de plek van student-assessor, of student-lid, van het bestuur.

Donderdagmiddag heeft het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam meerdere toezeggingen moeten doen aan studenten. Een van deze toezeggingen was het plaatsnemen van een student in het College van Bestuur van de universiteit. Woensdagavond hebben zo’n 300 studenten het Maagdenhuis bezet en eisen meer transparantie en inspraak op het onderwijs. “De onvrede zoals in Amsterdam is voelbaar in de gehele studentengemeenschap.” aldus Tom Hoven, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond.

Zo ook in Utrecht, waar VIDIUS studentenunie een open sollicitatie heeft ingediend voor dezelfde plek van studentbestuurder in het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. “Wij geloven dat een student-assessor in het CvB de kloof tussen het CvB en de studenten zal verkleinen en een democratischer proces van beleidsvorming zal aansturen. De student kan constructief meedenken over de plannen terwijl ze nog gevormd worden.” legt Isabelle Beelen, voorzitter van VIDIUS studentenunie, uit. “Op de Universiteit Utrecht zitten nu al studenten in de faculteitsbesturen en dit wordt door alle partijen als zeer prettig ervaren. Wel vinden we het van belang dat deze student verkozen wordt door zijn medestudenten, zodat de democratie gewaarborgd blijft en hij of zij echt kan spreken voor de studenten”.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief