VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Student gedagvaard na kritiek op Van Hooijdonk

Huisbaas van Hooijdonk dagvaardt de Utrechtste student Stijn Jansen nadat deze zich uitsprak tegen van Hooijdonk. VIDIUS studentenunie vindt de dagvaarding belachelijk en ziet hierin wederom bevestigd dat studenten nog vaak door malafide huisbazen geïntimideerd worden. Isabelle Beelen, voorzitter van VIDIUS, zegt hierover het volgende: “Het is onacceptabel dat malafide huisbazen vaak proberen studenten te intimideren met dreiging van aanklachten en mogelijke uithuiszetting.”

De dagvaarding volgde nadat Stijn Jansen vanuit de Jonge Socialisten (JS) een petitie had opgezet met het verzoek aan woningcorporatie Mitros om niet met Van Hooijdonk in zee te gaan. De Lomanlaan, een pand van Mitros, werd enige tijd geleden verhuurd aan Van Hooijdonk met de intentie het om te zetten tot studentenhuisvesting. “Het is opmerkelijk om te zien dat een huisbaas met een geschiedenis als die van Van Hooijdonk nog toegestaan is om verder zaken te doen.” aldus Isabelle Beelen, voorzitter van VIDIUS studentenunie.

Van Hooijdonk staat al langere tijd in verschillende gemeentes zoals Amsterdam, Breda, Utrecht en Nieuwegein bekend als een huisbaas die zich niet aan de regels houdt. Zo kwam hij in 2014 in opspraak vanwege de brandveiligheid in een van zijn panden de Zamenhofdreef in Utrecht. In de Zamenhofdreef zijn door het huurteam ook een aantal kamerprijs-controles gedaan waaruit bleek de bewoners veelal te veel betaalden. Naast de dagvaarding van Stijn Jansen lopen er op het moment nog vier andere rechtszaken tegen Van Hooijdonk waaronder ook de aanvechting van kamerprijzen bij de Zamenhofdreef. Stijn Jansen sprak hierover: “Naar aanleiding van de zaken die nu lopen en de geschiedenis van Van Hooijdonk schat ik mijn kansen goed in.”

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief