VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

2500 nieuwe woningen door nieuwe campus Uithof

In de Uithof in Utrecht komt een studentencampus met 2.500 woningen en voorzieningen. Snippe Projecten en Aprisco Vastgoed hebben met gemeente Utrecht een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling hiervan. Met wethouder Paulus Jansen van de gemeente Utrecht zijn de partijen overeengekomen dat de bouw al binnen een jaar start. Voor VIDIUS een onverwachte toezegging waar we heel blij mee zijn. 


In de op loopafstand van de Uithof gelegen campus komen naast 2.500 studentenwoningen ook horeca, sportvoorzieningen, een supermarkt in een parkachtige omgeving. Met deze ontwikkeling wordt ingespeeld op het grote tekort aan studentenwoningen in de Domstad.

De nieuwe campus wordt ontworpen door Architectenbureau OeverZaaijer & Partners uit Amsterdam. Inspiratiebron vormt de succesvolle Campus Diemen-Zuid, waar het aanbod van 1.000 studentenwoningen met winkels, horeca en andere voorzieningen in een grote behoefte blijkt te voorzien. Anders dan in Diemen lenen de verouderde kantoren in Utrecht zich niet voor hergebruik. Na sloop van de bestaande kantoren zal nog in 2016 gestart worden met de nieuwbouw, waarbij naast de studentenwoningen ook een aantal starterswoningen worden gerealiseerd. De oplevering is voorzien vanaf 2017.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief