VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

93-jarige huisbaas gekroond tot beste huisbaas van Utrecht 2015

VIDIUS studentenunie heeft donderdagavond 11 juni mevrouw Diamantis (93) gekroond tot de ‘Beste huisbaas van Utrecht 2015.’ Om Utrechtse huisbazen in het zonnetje te zetten die positief bijdragen aan het woonplezier van de Utrechtse student organiseerde VIDIUS deze wedstrijd. De prijs werd uitgereikt door wethouder wonen Paulus Jansen en VIDIUS’ voorzitter Isabelle Beelen in de hal van het stadhuis van Utrecht.


De 93-jarige winnares beheert al decennia een studentenhuis aan de Van Alphenstraat waar negen studentes woonachtig zijn. De keuze is om een aantal redenen op mevrouw Diamantis gevallen. Zij vraagt een zeer schappelijke huur én organiseert jaarlijks een huisbarbecue voor haar bewoonsters. mevrouw Diamantis heeft zelf nooit de kans gekregen om te studeren, maar wilde andere studentes wel deze kans bieden: “Elk meisje moet kunnen studeren en hoeft zich niet druk te maken over de hoge huur, zodat er goed gestudeerd kan worden.”

“Laat deze huisbaas een voorbeeld zijn voor andere huisbazen in Utrecht.” Aldus Isabelle Beelen voorzitter van VIDIUS studentenunie. “Wij horen veel negatieve verhalen over huisbazen en vonden het daarom tijd om op een positieve manier bij te dragen aan de discussie omtrent studentenhuisvesting. Huisbazen als mevrouw Diamantis dragen bij aan Utrecht als studentenstad.”

 

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief