VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Arme studenten worden rijkelijk genaaid

Vanaf september 2024 wordt de basisbeurs voor studenten niet meer gecompenseerd voor inflatie. Dat betekend dat het maandelijkse bedrag met €165 wordt verlaagd. VIDIUS studentenunie voert hiertegen actie door condooms uit te delen met de opdruk: Arme studenten, Rijkelijk genaaid.

Ook een amendement om de regel te verlengen sneuvelde deze maand in het parlement. Hierdoor komt de betaalbaarheid van het studentenleven onder zware druk te staan. De afgelopen jaren zijn de prijzen alleen maar gestegen: hogere huur, dure boodschappen en gestegen horecaprijzen. De inflatie stopt niet na september, maar je basisbeurs moet wel omlaag.

Hierdoor vervreemd de studiefinanciering van de kosten van het studeren. Voor steeds minder studenten is het te betalen om zich breed te ontwikkelen in de studententijd. Daarom gaat VIDIUS de straat op. Met flyers maken we de studenten bewust van de dalende basisbeurs. Ook delen we condooms uit met de opdruk 'arme studenten rijkelijk genaaid'.

Want na een mislukt leenstelsel, beschamend lage compensatie, onvoldoende beurs is dat hoe studenten zich voelen: genaaid.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief