VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

VIDIUS zoekt Bestuur 2024-2025

Wil je de uitdaging aangaan en je fulltime inzetten voor de belangen van Utrechtse studenten? Zie jij jezelf om de tafel zitten met de gemeente, onderwijsinstellingen en huisvesters om de stem van de Utrechtse student te vertegenwoordigen? Zin in een gezellig bestuursjaar waarin je veel verschillende gepassioneerde mensen ontmoet, echt iets kunt betekenen voor de Utrechtse student en je je eigen vaardigheden in teamverband volop kunt ontwikkelen? Dan zoeken wij jou!

VIDIUS is de centrale belangenbehartiger voor ruim 65.000 Utrechtse studenten en rond de 120 studentenorganisaties. Dit doet ze bijvoorbeeld door te lobbyen bij onder andere de gemeente, onderwijsinstellingen, huisvesters, regionale openbaarvervoerbedrijven en vele andere partijen waar studenten mee te maken hebben. Daarnaast faciliteert VIDIUS de medezeggenschap op verschillende onderwijsinstellingen, praat ze mee bij de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) over landelijk beleid en probeert ze op allerlei mogelijke manieren het leven voor studenten in Utrecht beter te maken.

Tijdens een bestuursjaar bij VIDIUS bouw je in korte tijd een enorm netwerk op in Utrecht. Je omringt je met mensen die zich gemotiveerd inzetten om voor studenten een zo plezierig mogelijke studententijd te organiseren. Je leert veel over lobbyen, samenwerken, communicatie en hoe de stad werkt. Wat anderen nog niet weten over wat in Utrecht gaat gebeuren de komende jaren, weet jij al wel. Bovendien krijg je een bestuursbeurs voor je werkzaamheden. Naast al deze serieuze zaken is het vooral ook een leuk jaar waarin je veel contact hebt met de andere studentbestuurders in de stad en je je samen met je medebestuurders inzet voor een nog leuker en mooier Utrecht!

Om meer informatie te krijgen over de organisatie en wat voor taken en verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken, zijn er twee informatieavonden. Tijdens deze avonden kun je al je vragen kwijt en zal dieper worden ingegaan op de verschillende portefeuilles, onze eigen ervaringen en de praktische zaken. De data zijn:

  • Maandag 18 maart 17:00 tot 19:00 op ons kantoor in het gebouw Pnyx (Princetonplein 9)
  • Woensdag 3 april 19:00 tot 21:00 in de binnenstad (locatie volgt)

Bekijk voor meer informatie over de taken en verantwoordelijkheden alvast het informatieboekje. Je kunt ook contact opnemen met het huidige bestuur door een mail te sturen naar info@vidius.nl.

We drinken graag een kopje koffie met je om al je vragen te beantwoorden, je meer te vertellen over de organisatie en waarom jij een bestuursjaar bij VIDIUS moet doen!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief