VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Bestuursblog: U-raadverkiezingen

Als studentenvakbond houdt VIDIUS zich natuurlijk ook bezig met goed onderwijs, en proberen we ervoor te zorgen dat dit onderwijs toegankelijk blijft. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Naast vele andere partners, is er nog een groep studenten die zich bezighoudt met het verbeteren van jouw onderwijs, en dat is de medezeggenschap. Op opleidingsniveau, facultair niveau en op centraal niveau zetten de verschillende medezeggenschapsraden zich in om de verschillende bestuurslagen te controleren en adviseren. Op de UU worden deze medezeggenschappers elk jaar opnieuw gekozen, en nú is jouw kans om je stem uit te brengen en zo mee te beslissen over jouw onderwijs op de UU!

Dit jaar is er meer dan genoeg keuze. Op het moment zitten er drie partijen in de universiteitsraad: VUUR, de Partij voor de Utrechtse Student (PvdUS) en De Vrije Student. Deze partijen hebben er de afgelopen jaren onder andere voor gezorgd dat er een Taskforce Studentenwelzijn is opgericht en dat de pilot Flexstuderen wordt doorgevoerd (waardoor je per studiepunt in plaats van per studiejaar kan betalen). Daarnaast hebben ze met het College van Bestuur afspraken gemaakt over hoe het geld van de basisbeurs geïnvesteerd moet worden in kwaliteit van het onderwijs. Dit jaar is er ook nog een nieuwe partij bijgekomen: UUinActie, dat is voortgekomen uit de actiegroep WOinActie.  VIDIUS vindt het ontzettend belangrijk dat de medezeggenschap goed functioneert, want alleen op die manier wordt de invloed van studenten op de universiteit gewaarborgd. Vandaar dat wij op verschillende manieren proberen om studenten te laten zien welke partijen er zijn, en waar die partijen voor staan.

Zo hebben we onder andere een poster gemaakt, waarvoor elke partij zijn eigen statement mocht schrijven. In plaats van dat je de promotie van elke
partij apart moet bekijken, proberen we zo studenten in één oogopzicht kennis te laten maken met alle mogelijkheden. Ook hebben we een filpmje gemaakt, waarin de lijsttrekkers wat meer ruimte krijgen om zichzelf voor te stellen. Tenslotte hebben we ook nog een debat georganiseerd, waarin alle partijen uitgebreid ingegaan zijn op stellingen als: “Maatschappelijke certificaten motiveren studenten zich in te zetten voor de (studenten)gemeenschap”.

Hopelijk hebben wij jou op deze manier kunnen helpen bij het maken van een goede, onderbouwde keuze voor wie jou moet gaan vertegenwoordigen! Is de keuze gemaakt? Dan zit er nog maar één ding op! Stemmen natuurlijk! Dat kan op uu.nl/stem!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief