VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Bingo Awardshow van VIDIUS “ouderwets gezellig”!

Utrecht – Op donderdag 28 mei 2020 vond de eerste VIDIUS Bingo Awardshow plaats. Waar de vereniging voor alle Utrechtse studenten in eerdere jaren ‘De Nacht van de Professoren’ organiseerde, werden in deze online editie alsnog veel studenten in het zonnetje gezet. “Het was echt een ouderwets gezellig feest”, aldus vicevoorzitter Daan Warnas. Er zijn prijzen uitgereikt in zes categorieën.

In een week tijd werd er bijna 2500 keer gestemd op de 28 genomineerde kandidaten. Zij waren in de race voor een felbegeerde award. Op de avond zelf vond de uitreiking plaats, online vanuit de kamer van Daan in Zeist. Warnas: “Over iedere genomineerde lieten we iemand iets persoonlijks zeggen. Dat was echt hartverwarmend. Op zo’n moment vergeet je de techniek en de afstand echt even”. Ook waren er grappige quizvragen over Bekende Utrechters.

In de categorie ‘Beste bestuurder van de Universiteit’ won Suzan Scheffer (Alcmaeon), met bijna 700 stem-

men én lovende woorden van verschillende besturen. Voor de titel ‘Beste bestuurder van de Hogeschool’ kwam Didier Wouters van Ingenium Cabo Bianci als winnaar uit de bus. Als eerstejaars student heeft hij ontzettend veel bereikt voor de vereniging en in zijn persoonlijke groei.
De prijs voor de beste medezeggenschapper van de Hogeschool, ging naar Selina van Oordt. Zij werd geprezen voor haar grote inzet binnen de Hogeschoolraad en liet in een nek-aan-nek- race twee andere genomineerden achter zich. De beste medezeggenschapper op de Universiteit is Marte Vroom. Zij heeft zich dit jaar als favoriet bewezen als voorzitter van de Faculteit Geowetenschappen.

Dan was er nog de prijs voor de ‘Belangrijkste persoon achter de schermen’. Na veel lovende woorden over en weer, werd bekend dat Daan Bos deze titel op zijn naam kon schrijven. Hij zit in het bestuur van LOF (Landelijk Overleg Fracties) en zet zich achter de schermen in voor de Universiteitsraad. Tot slot was er nog een verrassingscategorie: de meest gênante vertoning. Hierbij werden sterke verhalen verteld, waarna het publiek mocht stemmen. De winnaar (die naam laten we even in het midden), won geen award, maar toepasselijk een fles wijn.

Daarnaast zijn er veel prijzen uitgereikt aan winnaars van de Bingo. Dit waren cadeaubonnen voor lokale café’s en restaurants in het kader van ‘support your locals’. Warnas: “We hebben de lokale ondernemers geholpen, studenten in het zonnetje gezet én met prijzen gestrooid. Het is een heel fijn gevoel om de actieve Utrechtse studenten op deze manier te belonen voor hun werkzaamheden.” Hij grapt of het duo het volgend jaar weer mag presenteren.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief