VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Bestuursblog: Feesten van VIDIUS

Rob van den Enk

Afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met de organisatie van twee feesten. Het ene feest was de Nacht van de Professoren dat plaatsvond op 29 mei. Het andere feest dat ik nu aan het organiseren ben is het Landelijk besturengala dat plaats zal vinden op 14 juni in Utrecht. Naast dat VIDIUS inhoudelijk werk verricht voor de studenten, organiseren wij ook deze twee feesten om student (en het bijzonder studentbestuurders) in het zonnetje te zetten.

Nacht van de Professoren: Met een team van acht personen bestaande uit Guido Mertens, Marise Edgar, Wessel Jacob van Wijngaarden, Sigrid van Setten, Max Gielkens, Juul van Oosten, Falco van Netten en ikzelf, hebben wij dit feest georganiseerd. Insteek van het feest was om de studentbesturen en medezeggenschappers waardering te geven voor hun harde werk. Dat deden wij door het uitreiken van VIDIUS-awards. In totaal waren er vier prijzen te verdelen voor beste medezeggenschapper van de Universiteit Utrecht/Hogeschool Utrecht en de prijs voor beste studentbestuurder van beide instellingen. Sophie Moens mocht de prijs voor beste studentbestuurder UU in ontvangst nemen door haar kwaliteiten als voorzitter en als moeder van de vereniging. Floris Boudens ontving de prijs voor beste medeschapper UU door het veelbewogen jaar dat hij teweeg heeft gebracht door zijn harde insteek het afgelopen jaar.

Op de Hogeschool Utrecht werd de prijs voor medezeggenschapper gewonnen door Nora Franken die zich op meerdere niveaus inzet voor de medezeggenschap. De beste studentbestuurder van de HU was gewonnen door een duo (Robin de Leeuw & Chiel Boot). Zij hebben samen een nieuwe studievereniging opgericht die nu al erg succesvol draait. Verder werd er de hele avond gefeest tot in de late uurtjes.

Mocht je nou niet genoeg krijgen van al het feesten? Wij hebben het antwoord voor je. Op vrijdag 14 juni zal het Landelijk Besturengala voor het eerst plaatsvinden in Utrecht. Deze eer moet natuurlijk goed gevierd worden met een mooie vertegenwoordiging vanuit Utrecht. Op dit gala zijn studentbestuurders en hun kandidaatsbestuur uit het hele land welkom. Wil je meer info over dit gala klik dan hier.

 

 

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief