VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Kennismaking met Kandidaatsbestuur 81

Kandidaatsbestuur 81

Deze keer is het onze beurt om een bestuursblog te schrijven: het kandidaatsbestuur 2019/2020. Aankomend jaar zullen wij het stokje overnemen van het huidig bestuur en daarom willen wij onszelf graag voorstellen in deze blog.

Ik ben Falco, een 22-jarige bedrijfskunde student aan de Hogeschool Utrecht en komend jaar neem ik de functie van voorzitter waar. Ik ben opgegroeid in Utrecht, waarvan het grootste gedeelte in Wittevrouwen. Op dit moment doe ik een bestuursjaar bij Vereniging MUST (medezeggenschapsvereniging van de HU) als voorzitter, ben ik raadslid in de HSR voor Fractie Vlijmscherp en ben ik vice-voorzitter bij de opleidingscommissie IBA. Naast serieuze zaken besteed ik mijn vrije tijd graag aan gezelligheid met vrienden, kom ik graag buiten en probeer ik genoeg te lezen.

Ik ben Boukje Dotinga en zal aankomend jaar de secretaris van VIDIUS worden. Ik ben 22 jaar en derdejaars student Sociale Geografie en Planologie aan de UU. Na 3 jaar studeren wordt het wel eens tijd voor wat anders. Zelf heb ik tot nu toe een fantastische tijd als student in Utrecht beleefd en het lijkt me leuk om me nu in te kunnen gaan zetten voor andere Utrechtse studenten. Ik heb heel veel zin in aankomend jaar en ik denk dat wij met z’n vijfen een heel leuk jaar tegemoet gaan.

Mijn naam is Așkin Ceylan en ik zal komend jaar de functie van penningmeester binnen VIDIUS op mij nemen. Ik ben 23 jaar oud en rond momenteel mijn bachelor Geschiedenis aan de UU af. Na vier jaar het studentenleven geproefd te hebben en te hebben mogen genieten van deze stad, lijkt het mij een mooie mogelijkheid om wat terug te doen voor Utrecht en haar studenten! Ik kijk dan ook uit om er een leuk en mooi bestuursjaar van te maken met ons KB.

Hoi, ik ben Daan Warnas, 21 jaar jong en ik heb heel veel zin om na de zomer vicevoorzitter van VIDIUS te zijn! Na vier jaar actief te zijn geweest naast mijn studie Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HU, waarbij ik onder andere de studievereniging ‘Houtje-touwtje’ heb opgericht, lijkt het me tof om nog meer ervaring op te doen en nóg meer leuke mensen te leren kennen in het fijne Utrecht.

Mijn naam is Denise Smulders. Ik ben 22 jaar en zit in mijn derde jaar van de bachelor Communicatie en Multimedia Design. Afgelopen jaar heb ik een bestuursjaar gedaan bij de stichting Overleg Studieverenigingen Hogeschool Utrecht (OSHU) en goed contact gehad met VIDIUS. Ik heb gezien hoe zij zich inzetten voor de Utrechtse studenten en daar ben ik erg enthousiast over. Met de kennis en ervaring die ik het afgelopen jaar heb opgedaan, denk ik dat ik mijn steentje bij kan dragen binnen het VIDIUS bestuur voor alle studenten in Utrecht. Ik zal aankomend jaar de functie van Algemeen bestuurslid vervullen en wil me ook vol inzetten voor mijn portefeuilles. Ik kijk er erg naar uit om een mooi jaar tegemoet te gaan met de rest van mijn bestuur!

De afgelopen week hebben we al een aantal dingen gedaan om elkaar en VIDIUS als vereniging beter te leren kennen. Op vrijdag 7 juni hebben we een inwerkdag gehad waarbij we bij verschillende lidverenigingen langs zijn geweest. De dag stond in het teken van leuke opdrachten en kennismaken met de verenigingen en besturen. Aan het einde van de dag hebben we gezellig met het huidig bestuur van VIDIUS gegeten en een hele leuke facebook quiz gedaan, waarbij allerlei beschamende dingen naar boven kwamen. Zoals Daan’s carriere als acteur in de serie "Brugklas". Vanaf de tweede helft van de aflevering is Daan (of beter gezegd Daniël) te bewonderen.

Op dinsdag 11 juni zijn we op de AV van VIDIUS voorgedragen als kandidaatsbestuur. Hierbij hebben we een aantal vragen beantwoord en vooral verteld hoeveel zin we hebben in aankomend jaar. Verder was er tijdens de AV een discussie moment over de rol van VIDIUS als belangenbehartiger van MBO-studenten. Dit was erg leuk en interessant om mee te maken, er kwam veel nuttige input van de aanwezigen die we aankomend jaar kunnen gebruiken. Na afloop van de AV was het tijd voor een borrel in café Joost. Daarna zijn we nog overtuigd om even een kijkje te nemen bij de borrel van A(d)tlas en sommigen van ons hebben zich hier heel erg vermaakt ;).

Met passie en veel enthousiasme kijken wij uit naar het komende jaar. Een diverse groep leuke mensen die met veel motivatie en plezier een druk jaar tegemoet gaan. Als bestuur moeten we inhoudelijk nog bespreken waar we aan het eind van het jaar willen staan en bereikt hebben. Wel kunnen we al vertellen dat we ons gaan focussen op zorg, contact met studieverenigingen van beide instellingen en contact met medezeggenschap van zowel de UU als de HU.

Kort samengevat: we hebben er onwijs veel zin in!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief