VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Het politiek witboek van VIDIUS

Als centrale belangenbehartiger van de Utrechtse studenten hebben we de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, de verkiezingen zelf en de huidige fase van onderhandelingen met grote aandacht van dichtbij gevolgd.

Soms hebben we daarin een informerende rol gespeeld voor onze achterban, de andere keer probeerden we input te geven aan de gemeentepolitiek waar het kan en kritisch te zijn waar het nodig is.

Zoals beschreven in het verslag van de verkenner is er voor Utrecht veel werk aan de winkel: het herstel uit de coronacrisis, het betrekken van inwoners bij de besluitvorming en het woontekort, om maar enkele voorbeelden te noemen: thema’s die bij uitstek ook voor studenten enorm relevant zijn.

Nu de coalitieonderhandelingen gestart zijn roepen we de onderhandelende partijen daarom op om de wensen en belangen van studenten niet te vergeten! Deze hebben we verzameld na verschillende gesprekken en inputmomenten met onze achterban en opgeschreven in ons politiek witboek, dat we vandaag gepubliceerd hebben.

Deze oproep komen we graag verder toelichten. Daarvoor zijn wij altijd beschikbaar.

De link naar het witboek: Politiek witboek VIDIUS

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief