VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Ontmoet ons kandidaatsbestuur!

Bij onze vorige algemene ledenvergadering op 26 mei 2021 heeft de sollicitatiecommissie het kandidaatsbestuur voor het 11e bestuur der VIDIUS Studentenunie gepresenteerd aan de aanwezigen. Tot ieders grote vreugde zijn zij na een goed kritische ondervraging door de aanwezige leden en lidverenigingen ingestemd. Onlangs is achter de schermen tevens de portefeuilleverdeling bevestigt, en zijn het huidig bestuur en het kandidaatsbestuur druk bezig met de inwerking en overdracht. Maar wie maken er deel uit van ons kandidaatsbestuur en wat was hun motivatie om te solliciteren voor een bestuursjaar bij VIDIUS?

Het kandidaatsbestuur, tevens 11e bestuur, bestaat uit Adil Lachhab (voorzitter), Pepijn van IJperenburg (secretaris), Ilse Buddingh (penningmeester), Anna van Ommen (vicevoorzitter) en Hanneke Dijkhuis (algemeen bestuurslid). In dit nieuwsbericht stellen zij zich allen kort voor en lichten nog eens toe waarom zij voor een VIDIUS bestuursjaar kiezen voor wie er tijdens onze ALV niet bij kon zijn. Beginnend uiteraard met Adil, onze toekomstige voorzitter.

Ik ben Adil Lachhab en ik word de nieuwe voorzitter van VIDIUS.  Ik kijk enorm uit het komende jaar, samen met het prachtige bestuur, om alle studenten in Utrecht te vertegenwoordigen. En als ik zeg alle, bedoel ik ook echt alle. Ik kan niet wachten om met alle partijen waarmee VIDIUS spreekt het verschil te maken voor onze gemeenschap. Door middel van dialoog gaan we stappen maken om alles wat jij belangrijk vindt ter gehore te laten komen. Ik ben vrij nieuw in de bestuurswereld en sta daarom ook te springen het reilen en zeilen onder de knie te krijgen. Ik geloof ook dat dit tot een succes zal komen. Uiteraard kijk ik uit naar de gesprekken, borrels en vergaderingen. Schroom je niet me aan te spreken over je zorgen, daar ben ik immers voor!

Mijn naam is Pepijn van IJperenburg, aankomend secretaris van VIDIUS Studentenunie. In de coronacrisis zag ik hoe hard studentenorganisaties – en verenigingen geraakt werden, en ik wil me graag inzetten om dat verenigingsleven weer helpen op te bouwen. Daarnaast heb ik gezien hoe belangrijk is het dat de studentenstem niet ondergesneeuwd raakt in beleid. Ook daarvoor wil ik me graag inzetten. Momenteel ben ik mijn bachelor PPE (Philosophy, Politics and Economics) aan het afronden, waarin ik onder andere actief geweest bij Enactus Utrecht als studentondernemer en mijn studievereniging ‘Metis’ heb opgericht. Ik heb erg veel zin in aankomend jaar, en kijk er naar uit mooie resultaten te boeken en veel nieuwe mensen te leren kennen!

Hallo daar, ik ben Ilse! Ik vind het ongelofelijk leuk om te studeren in Utrecht, en wil er graag voor zorgen dat iedereen hier net zo’n leuke tijd kan krijgen als ik. Naar mijn idee is dan VIDIUS de beste plek om mijzelf daarvoor in te zetten. Hiervoor heb ik in het bestuur gezeten van het Proeflokaal, Stichting OSHU en Ingenium Cabo Bianci. Genoeg bestuurservaring aan mijn kant dus en ik geloof dat deze ervaring mij zeker te pas zal komen gedurende het jaar. Niet alleen voor mezelf, maar ook om mijn bestuursgenoten met minder ervaring te helpen.

Ik ben Anna van Ommen en zit momenteel in mijn derde jaar van de opleiding Social Work. Ik houd ervan om met mensen te werken en samen met hen te zoeken naar mogelijkheden om de kracht binnen henzelf en hun omgeving te vinden. In deze maatschappij is dat niet altijd voor iedereen even makkelijk. Ik vind daarom vertegenwoordiging en het laten horen van je stem super belangrijk. Dit maakt dan ook dat ik graag actief ben en vecht voor niet alleen mijn eigen opvattingen, maar ook voor die van anderen. Niet in een reddende rol, maar in een rol van co-creatie, en het zoeken naar de persoonlijke verhalen. Wat wil iemand nou echt en hoe kunnen we er als maatschappij, als vertegenwoordiging voor zorgen dat we elkaar een beetje tegemoet komen en er voor elkaar kunnen zijn? Om deze redenen heb ik gekozen voor een bestuursjaar bij VIDIUS. De brede ervaringen die ik binnen de medezeggenschap en als Utrechtse vertegenwoordiger bij de landelijke campagne van #Nietmijnschuld heb opgedaan zullen een waardevolle bijdrage gaan leveren in mijn aankomende rol als vice-voorzitter. Ik kijk er echt naar uit!

Ik ben Hanneke Dijkhuis en huidig voorzitter van V.V.S. Uranymus, de studievereniging voor the Institute for Moleculair Life Sciences and Chemistry van de Hogeschool Utrecht. Ik ben VIDIUS gaan doen om me op een grotere schaal in te zetten voor studentenwelzijn. Hier heb ik al enige ervaring mee opgedaan het afgelopen jaar binnen mijn studievereniging en ik kijk er enorm naar uit om dit voor alle studenten in Utrecht te doen!

Wij van het 10e bestuur der VIDIUS Studentenunie heb vertrouwen in onze opvolging, en wensen hun veel plezier en leerzame momenten toe. Voor nu zetten wij ons nog even volle teugen in voor de Utrechtse student tot de wissel in september.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief