VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Gemeente begint aan procedure voor 200 studentenwoningen Opaalweg

Vrijdag 10 juli besloot het college om de procedure voor een bestemmingsplanwijziging in te zetten. Het college gaf in december 2014 het bouwplan voor 200 studentenwoningen aan de Opaalweg vrij voor participatie. Sindsdien zijn twee bewonersavonden geweest en is een klankbordgroep gestart die de inrichting van het terrein en de groencompensatie bespreekt. Uitkomsten van dit overleg worden meegegeven aan de ontwikkelaar, die verantwoordelijk is voor het ontwerp.


Vandaag besloot het college om de procedure voor een bestemmingsplanwijziging in te zetten. Dit plan van SAREF (Syntrus Achmea Real Estate Finance) en de SSH (Stichting Studenten Huisvesting) levert een bijdrage aan het verminderen van het tekort aan studentenwoningen in Utrecht. Dat is nodig, want 9,5% (5.700) van de Utrechtse studenten die in Utrecht willen wonen, doet dat niet omdat ze geen kamer kunnen vinden.

SAREF en SSH willen een gebouw van 10 verdiepingen bouwen met 200 onzelfstandige studentenwoningen. Het gebouw krijgt een klein bouwoppervlak, waardoor veel ruimte overblijft voor een groene inrichting. Dit is een wens van veel omwonenden.

VIDIUS heeft op deze bewonersavonden en bij de klankbordgroep gepraat met de gemeente en de bewoners en duidelijk gemaakt dat voor ons het bouwen van studentenkamers de hoogste prioriteit heeft.

Bron: Gemeente Utrecht

 

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief