VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Student door VIDIUS verkozen als beste huisbaas van Utrecht

De Beste Huisbaas van Utrecht is Vincent Brink (22). De jury bestond uit een bestuurslid van VIDIUS Studentenunie en Edo Gommers van het Huurteam Utrecht. Zij keken onder andere of er een eerlijke en betaalbare huurprijs werd gehanteerd. Daarnaast was de kwaliteit van de service en communicatie belangrijk. Als laatste werd gekeken naar het enthousiasme van de huizen over hun huisbaas.

Opvallend is dat Vincent zelf nog studeert en tevens inwoner is van zijn eigen huis. Een huisbaas als huisgenoot komt niet vaak voor. Martijn Grul, voorzitter van VIDIUS: “Vincent hanteert een eerlijke huurprijs en communiceert duidelijk over het contract en de huurrechten. Daarnaast is hij een echte klusser en zet hij zich ieder jaar in voor het verbeteren van het huis, een terechte winnaar dus.” De winnaars mogen 400 euro aan klustegoed besteden. Het huis gaat het geld gebruiken om een nieuwe loungeset voor het dakterras aan te schaffen.

Huisbazen in Utrecht komen regelmatig negatief in het nieuws. Er wordt teveel huur gevraagd, er zijn meldingen van uitbuiting en de huurcommissie moet regelmatig ingrijpen. VIDIUS Studentenunie organiseert jaarlijks de ‘Week van de Utrechtse Huisbaas’, om juist de goede huisbazen in het zonnetje te zetten. Grul: “Er zijn zoveel goede huisbazen in Utrecht waar je nooit iets over hoort, dit is hét moment om ze te belonen.” Het jaarlijkse initiatief wordt altijd enthousiast gesteund door de Gemeente Utrecht. De goede huisbazen moeten fungeren als voorbeeld voor de huisjesmelkers.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief