VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Niet alleen een goede buur, maar ook de ‘Beste Huisbaas van Utrecht 2019!’

De Beste Huisbaas van Utrecht is dit jaar Geert-Jan van Dijken! De jury bestond uit twee bestuursleden van VIDIUS studentenunie en Edo Grommers van het Huurteam Utrecht. Er werd gekeken naar een paar belangrijke punten: huurprijs, communicatie, onderhoud en natuurlijk de motivatie van de huurders om hun huisbaas op te geven.

De winnaar, Geert-Jan, is niet alleen de huisbaas, maar ook de buurman. Zijn huurders zijn enorm enthousiast over hem ‘Onze huisbaas is gezellig, aardig en regelt al onze zaken snel. Wij wonen in een erg mooi huis en onze buurman is de huisbaas. Voordat je in het huis komt doe je ook een kennismaking met hem en zijn ouders.’ aldus een van de huurders. Daarnaast geven zij aan dat de huur al jaren niet omhoog gaat en als er iets mis is, staat hij meteen paraat. Kortom, een terechte winnaar!

Ook de tweede en derde prijs zijn het benoemen waard. Huisbaas Ko wordt door zijn huurders beschreven als een ‘letterlijke baas’ en gaat er met zijn snelle service en extra bijdrages, zoals een stofzuiger en prullenbak, met de tweede prijs vandoor. De derde prijs gaat naar huisbaas Pauline, omdat zij er altijd voor zorgt dat alles heel snel geregeld wordt en de tuin speciaal voor de zomer helemaal heeft opgeknapt.

VIDIUS organiseert jaarlijkse de Week van de Utrechtse Huisbaas, die in het teken staat van bewustheid omtrent je huurprijs. 69% van de Utrechtse studenten betaalt namelijk nog steeds te veel huur. Ook zijn er veel studenten die problemen ervaren met hun huisbaas. Naast ludieke acties omtrent bewustheid wordt ieder jaar deze prijsuitreiking georganiseerd om voor de verandering positief licht te schijnen op goede huisbazen. ‘Dit is om studenten te laten zien dat er ook goede huisbazen zijn en dat zij actie kunnen ondernemen als hun eigen huisbaas zich niet aan de regels houdt.’ aldus voorzitter Tijn Tas.

Wil jij actie ondernemen tegen een te hoge huur? Je kunt je kamerprijs checken op onze website normalehuur.nl, voor juridisch advies kun je terecht bij VIDIUS Rechtshulp en als je actie wilt ondernemen, kun je gratis de hulp van het Huurteam inschakelen.


De top 3 huisbazen!

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief