VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

De leukste flexwerkplekken van Utrecht!

 

Heb jij als student of bestuurder van een vereniging moeite met het vinden van een leuke en geschikte werk- en/of overlegplek en ben je thuiswerken helemaal zat? Lees dan vooral verder! Hier deel ik namelijk een aantal geschikte flexwerkplekken. 

 

ViaJacob

Voor een ochtendje rustig werken kun je terecht bij de Jacobikerk waar ze een werkruimte hebben vrij gemaakt met flexwerkplekken. Jij kan lekker in stilte in de kerk werken en studeren, terwijl er koffie, thee en water klaarstaat. Het mooiste is dat het ook nog eens gratis is! Je kunt hier in de ochtenden terecht van 9:00-12:15 als je een plekje reserveert via hun site. Vanaf 12:30 is de kerk namelijk opengesteld voor bezoekers. 

https://www.viajacobi.nl/

 

The 5th 

Lekker centraal gelegen aan het Neude, zit The 5th. Dit is het café van de Stay Okay in Utrecht. Als student ben je hier welkom om te iets te komen eten en drinken en ze hebben ook flexwerkplekken. Tip: ze bieden hier een refill koffiemok aan die je voor €7,50 de hele dag onbeperkt mag bijvullen! 

https://www.the5th.nl/utrecht#drinks

 

Seats2Meet

Een platform wat ideaal is voor flexwerkers is Seats2Meet. Op deze site kan je zien welke locaties flexwerkplekken aanbieden. Soms zijn deze gratis, soms betaal je hier een kleine vergoeding voor. Op de site van Seats2Meet kan je een plek reserveren. Een van de locaties is gelegen op Utrecht CS. 

https://www.seats2meet.com/

 

Bunk

Ook bij Bunk kun je heerlijk flexwerken. Dit hotel dat is gevestigd in een oude kerk is super modern en sfeervol ingericht. Op de begane grond zit het ‘normale’ restaurant. Als je de trap omhoog loopt, kom je echter terecht in de flexwerkhoek. Er zijn verschillende tafels waar je met meerdere mensen samen aan kunt zitten, maar er zijn ook lange tafels met een prachtig zicht op de kerk. 

https://www.bunkrestaurants.com/utrecht/?guestId=wbp2kP6vPa&swType=slide_callout&swId=40

 

Het Muzieklokaal

Gelegen aan de historische Weerdsluis ligt het Muzieklokaal. Dit is een leuk café waar ze de hele dag klassieke muziek spelen, goed voor de concentratie dus ;). Ook hier hebben ze van dinsdag tot en met vrijdag flexwerkplekken beschikbaar. Je kunt een timeslot in de ochtend of in de middag reserveren, waarvoor je tegen een prijs variërend tussen €17.50 en €19.50 kunt werken inclusief drie drankjes en iets lekkers. 

http://hetmuzieklokaal.nl/

 

Cupp

Aan de Nobelstraat ligt Cupp. Hier wordt al vanaf 8 uur ‘s ochtends lekkere koffie en thee geserveerd terwijl jij hard aan het werk kan terwijl Utrecht door de ramen heen aan je voorbij raast. 

https://www.cupp.nl/

 

Het Gegeven Paard

Een andere bekende plek om te werken is het Gegeven Paard. Dit café zit gevestigd binnen de muren van TivoliVredenburg en is een goede plek om aan het werk te gaan. Ook voor kleine overleggen en afspraken leent deze locatie zich perfect. 

https://www.cafehetgegevenpaard.nl/

 

MØS

MØS is een klein en gezellig cafeetje in de Vogelenbuurt. Ze serveren heerlijke koffie en hun gerechten zijn gevuld met verse ingrediënten. Als je rustig wilt werken en tegelijkertijd lekker mensen wilt kijken dan is dit de ideale plek. 

https://moscoffeebar.nl/

 

Naast deze kleine selectie zijn er nog talloze andere leuke en geschikte flexwerkplekken in Utrecht om te ontdekken. Een aantal andere persoonlijke aanraders zijn: Noen, District en Koffie Leute Brauhaus. Hoewel het erg vervelend kan zijn om niet of minder vaak op je vaste werkplek te kunnen zitten, is het leuk om de stad Utrecht beter te leren kennen door vaak op verschillende plekken te zitten. Hopelijk zit tussen dit lijstje ook een geschikte flexwerkplek voor jou! 

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief