VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Eef Brands – Vicevoorzitter

Hoi allemaal,

Mijn naam is Eef Brands en ik ben dit jaar vicevoorzitter bij VIDIUS studentenunie! Ik ben 23 jaar oud, woon op het mooie Tuindorp-West Complex met 10 lieve huisgenootjes en deze zomer heb ik de bachelor Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdens mijn bachelor heb ik met veel plezier in verschillende commissies gezeten bij de UHSK (mijn studievereniging) en DWARS. Hierna wil ik de master Geschiedenis van Politiek en Maatschappij gaan doen, maar dit jaar besteed ik mijn jaar fulltime aan VIDIUS!

Ik heb het tot nu toe enorm naar mijn zin bij VIDIUS! Ik houd me bezig met de portefeuilles ‘huisvesting’ en ‘politiek’, waar ik veel van leer en waardoor ik veel verschillende dingen kan doen. Ik heb vaak overleggen met de SSH, BoKS en andere experts omtrent de huisvestingssituatie in Utrecht en ook organiseerde ik bijvoorbeeld een campagne die het terugvragen van additionele kosten promoot.

Daarnaast heb ik veel contact met gemeenteraadsleden en vertegenwoordig ik de stem van de student in de politiek als het gaat om studentgerelateerde onderwerpen. Ook heb ik in november een Studentenstadraad georganiseerd waar de thema’s mentaal welzijn van studenten, internationalisering en de naamswijziging van Uithof naar USP uitvoerig werden besproken met verschillende koepelorganisaties.

Als vicevoorzitter ben ik daarnaast tweede portefeuillehouder op het gebied van pers en daarom heb ik in een filmpje over de pilot in de UB, waarbij in de tentamenperiode alleen UU-ers welkom waren, verschillende studenten geïnterviewd die hier nadeel aan ondervonden. Kortom: ik heb een leuk, gevarieerd en leerzaam takenpakket!  

Ik heb er enorm veel zin in om ook de rest van dit jaar de belangen van de Utrechtse student te behartigen en om er samen met mijn vier lieve, enthousiaste bestuursgenootjes een topjaar van te maken! Mocht je een keer een koffietje willen drinken om meer te horen over wat ik doe? Mail dan naar eef@vidius.nl.

Met vriendelijke groet,

Eef Brands

Vicevoorzitter VIDIUS studentenunie 2018-2019

O.d.z. “Zorg voor de student, zorg voor de toekomst’

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief