VIDIUS. Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert

Kieswijzer voor Utrechtse studenten

Op 21 maart zullen de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. VIDIUS studentenunie heeft speciaal hiervoor een studentenkieswijzer ontwikkeld. Alle stellingen zijn gerelateerd aan onderwerpen die studenten aangaan. Hierdoor worden studenten beter ingelicht over de standpunten van de partijen om zo een betere overweging te kunnen maken op welke partij ze uiteindelijk gaan stemmen. De kieswijzer is vanaf vandaag te vinden op kieswijzer.vidius.nl.

Een op de tien inwoners van Utrecht is student. Het is daarom erg belangrijk dat de student een duidelijk plek heeft in het gemeentelijk beleid. Studenten moeten hun weg naar de stembus weten te vinden en goed geïnformeerd worden over de standpunten van de partijen. Zo kunnen ze een weloverwogen keuze te maken in het stemhokje. “Onze kieswijzer gaat over dingen die studenten direct raken. Veel studenten hebben eigenlijk geen idee wat er door de gemeenteraad eigenlijk allemaal bepaald wordt.’’ aldus Martijn Grul, voorzitter van VIDIUS.

Naast het lanceren van deze kieswijzer wordt er in samenwerking met andere studentenorganisaties op 14 maart ook een groot verkiezingsdebat georganiseerd. Grul: “Wij proberen niet alleen de student te betrekken bij de verkiezingen, maar ook de gemeente te laten inzien dat de student een belangrijke positie in moet nemen in de keuzes en het beleid na de verkiezingen.”

De kieswijzer bevat stellingen over thema’s zoals huisvesting, duurzaamheid en sport. Alle partijen zijn in de gelegenheid gebracht om te reageren. Elf van de partijen hebben gehoor gegeven aan onze oproep. Onze werkgroep verkiezingen bestond uit Fayka van Opijnen, Anne-Thaya Bonzet, Nander van ’t Klooster en Bente Yedema.

Share

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief